Износът на вино и на спиртни напитки от Франция е

...
Износът на вино и на спиртни напитки от Франция е
Коментари Харесай

Износът на вино и спиртни напитки от Франция е спаднал през 2023 г.

Износът на вино и на спиртни питиета от Франция е намалял през предходната година, откакто преди този момент означи пик с утихването на пандемията от КОВИД-19, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Стойността на експорта на френски виновност и спиртни питиета е достигнала 16,2 милиарда евро през предходната година. Това е с 6 на 100 по-малко от рекордното равнище, реализирано през 2022 година, отбелязва Федерацията на френските експортьори на виновност и спиртни питиета (FEVS).

Износът на виновност и спиртни питиета от Франция през 2023 година е понижен с 10 на 100 в количествено изражение по отношение на миналата година. Въпреки това той е отбелязал второто си най-хубаво достижение след рекордната 2022 година, отбелязва френската комерсиална федерация. 

" Най-значителният експортен спад на количествата виновност и спиртни питиета през 2023 година по отношение на 2022 година се дължи на американския пазар ". Това показва пред Ройтерс Габриел Пикар, който е ръководител на Федерацията на френските експортьори на виновност и спиртни питиета. 

В Съединените щати, който е най-големият пазар за френски виновност и спиртни питиета, е регистриран 22-процентен спад на вноса им. Стойността му през предходната година възлиза на 3,6 милиарда евро.

Спад е регистриран и на различен основен пазар за френските експортьори на виновност и спиртни питиета - този в Китай. През 2023 година експортът за азиатската страна е намалял с над 6 % по отношение на 2022 година до 1,2 милиарда евро.

Вината и спиртните питиета са втората най-значима продуктова група за износа на Франция, показва Ройтерс. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР