Износът на ваксини от ЕС не трябва да застрашава европейските

...
Износът на ваксини от ЕС не трябва да застрашава европейските
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Искаме да сме сигурни, че Европа ще получи справедлив дял от ваксините

Износът на ваксини от Европейски Съюз не би трябвало да заплашва европейските доставки. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след края на онлайн съвещанието на Европейския съвет.

По думите ѝ, имунизацията в Европейски Съюз трайно напредва, само че това е можело да се случи доста по-бързо, в случай че всички производители бяха изпълнили договорите.

Целта 70% от пълнолетните европейци да бъдат имунизирани до края на септември остава постижима, уточни още фон дер Лайен.

" Искаме да сме сигурни, че Европа ще получи обективен дял от имунизациите. За да сме в положение да разбираем на нашите жители, че в случай че фирмите изнасят ваксини за целия свят, това е по този начин, тъй като те съблюдават своите задължения и това не слага в риск доставките за Европейския съюз ", съобщи ръководителят на Европейската комисия.

към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за извънредно твърдата позиция във връзка с спазването на договорите от страна на компаниите-производители, чиито ваксини бяха определени от Европейска комисия и надлежно утвърдени от Европейската организация по медикаментите.

За имунизацията Спутник V министър председателят Борисов уточни, че информацията е, че документите на имунизацията са показани в ЕАЛ и следва разглеждането им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР