Износът на естествен графит от Китай през декември 2023 г.

...
Износът на естествен графит от Китай през декември 2023 г.
Коментари Харесай

Китай рязко снижи износа на материал за производство на батерии за електромобили, при който страната е лидер в света

Износът на натурален графит от Китай през декември 2023 година е намалял 11 пъти, т.е. с 91% спрямо ноември, след въвеждането от управляващите на страната на ограничавания върху доставките на този материал за чужбина.

По данни на Главното митническо ръководство на Китай, размерът на износа на този материал, употребен при производството на акумулатори за електрически транспортни средства, за ноември е единствено 3973 тона, написа.

За първите 10 месеца на 2023 година (януари - октомври) износът на натурален графит от Китай е приблизително 17 хиляди тона на месец. През октомври обаче, Пекин разгласи проекти за въвеждане на ограничавания за износа на графит от 1 декември.

В резултат на това, през ноември доставките на графит за чужбина скочиха до 45 хиляди тона.

Износът на синтетичен графит, който (засега) не е под ограничавания, е намалял през декември с 28% по отношение на предходния месец, до 39 763 тона, оповестяват още от Главното митническо ръководство на Китай.

Китай е водеща в света страна при преработката на натурален графит и то с огромна преднина, като за 2023 година доближава съвсем 70% от международното произвеждане на синтетичен графит, по данни на Benchmark Mineral Intelligence.
 В Китай откриха най-голямото в Азия находище на литий
В Китай откриха най-голямото в Азия находище на литий

Китай към този момент доста изпреварва западните страни по вложения в добива на редкоземни елементи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР