Износът на енергийни източници от САЩ за България се е

...
Износът на енергийни източници от САЩ за България се е
Коментари Харесай

Износът на нефт и газ от САЩ за България е нараснал над 30 пъти

Износът на енергийни източници от Съединени американски щати за България се е нараснал над 30 пъти за последните 20 години, което е действително доказателство за енергийната промяна и блян към енергийна самостоятелност на Европа и на България от Русия. Това е един от основнните заключения от Докладът за Трансатлантическата стопанска система за 2023 година, показан в Брюксел и Вашингтон в частта за България.

 

Това оповестяват от Американската комерсиална камара в България.

 

Документът се изготвя по поръчка на Американската комерсиална камара в Европейския съюз и Търговската камара на Съединени американски щати и е с авторство на двама именити откриватели от Университета „ Джонс Хопкинс “.

 

В частта за България в отчета се показва, че България изнася за Съединени американски щати артикули на стойност от 1,2 милиарда щ.д. и услуги за 0.4 милиарда, което съставлява постоянен растеж на двата знака.

 

Изрично е набито, че България изнася за Съединени американски щати артикули и услуги с висока добавена стойност.

 

В документът се твърди, че износът на полутечен природен газ и на други артикули от Съединени американски щати за Европа и за България е подбуден от войната на Русия в Украйна и последвалото прекъсване на доставките на съветски газ за България, на която се наложи да промени източниците си на доставка. Това важи и за химическото произвеждане. Наблюдава се и постоянен растеж на електроника и машини.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР