Износът на електроника в Сингапур отбеляза през мар най-голиемия си

...
Износът на електроника в Сингапур отбеляза през мар най-голиемия си
Коментари Харесай

Сингапур отбеляза най-слабия износ на електроника от 2013 г.

Износът на електроника в Сингапур означи през мар най-голиемия си спад от 2013 година насам - злокобен знак, че на града-държава ще ѝ отнеме повече време да се отърси от закъснение на районното търсене от по-рано тази година.

Доставките на електроника спаднаха с 26,7% спрямо миналата година, като понижиха общия непетролен експорт, който падна с 11,7%. Това е надалеч по-лошо от прогнозата за стесняване от 2,2%, направена от икономисти в изследване на Bloomberg.

Охлаждането на стопанската система на Китай, несигурността във връзка с комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и спиранията към Лунната нова година се отразиха изключително отрицателно на износа тази година, изключително при стопанските системи, зависещи от търговията като Сингапур. Критично значимият бранш на електрониката за града-държава отбелязва стесняване през 15 от последните 16 месеца след непредвиден скок в района за по-голямата част от 2017 година.

Широкото стесняване на износа през март може да заплаши икономическия напредък, който се забави до 1.3% през първото тримесечие по отношение на предходната година, съгласно предварителна оценка на държавното управление. Икономистите от Maybank Kim Eng Research предвиждат, че държавното управление ще понижи прогнозния си напредък за цялата година до 1-3%, от 1,5-3,5% след даните за износа.

По-слабото китайско търсене докара и до изпреварващ експорт за Съединени американски щати, за първи път от повече от седем години.

Данните бяха оповестени няколко дни откакто вестник рапортува, че американският електронен колос International Business Machines затваря софтуерния си парк в Сингапур. IBM ще реалокира производството на своите компютри в Съединени американски щати и ще уволни стотици служащи, съгласно Today.

Икономистите разчитат на възобновяване на китайското търсене, подкрепено от държавните ограничения за стимулиране, които би трябвало да оживят стопанските системи на района. Китайската стопанска система набъбна с 6,4% първото тримесечие на годината по отношение на предходната година, което бе същият растеж, като предходните три месеца, сочат данните на държавното управление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР