Износът на чай от Русия може да нарасне с 45,6%

...
Износът на чай от Русия може да нарасне с 45,6%
Коментари Харесай

Износът на чай от Русия може да нарасне с 45,6% до 2030 г.

Износът на чай от Русия може да нарасне с 45,6% до 2030 година и да доближи към 30 хиляди тона. Това се показва в известието на федералния център " Агроекспорт " към Министерството на земеделието на Руската федерация, предава ТАСС. 

" Русия е чист вносител на чай (руският импорт надвишава експортните доставки 5-6 пъти във физическо изражение) и поредно е включен в листата на трите най-големи международни вносители. Въпреки това през последните години през последните години се следи постоянна позитивна наклонност в износните доставки на чай, което разреши на Русия до резултатите от 2020 година да се изкачи до 11 -то място в класацията на най-големите експортьори на чай. Заедно с актуалните трендове в международния импорт, съветският експорт на чай може да доближи към 30 хиляди тона (160 милиона долара) ", се споделя в отчета. Както е посочено в " Агроекспорт ", тази цифра може да бъде реализирана до 2030 г. 

Според специалисти през 2020 година размерът на доставките на съветски артикули на външни пазари възлиза на 20,6 хиляди тона, което е с 3,5% по-високо от равнището от миналата година. Приходите от експорт през 2020 година са 105,9 милиона $, което е нарастване с 1,9% по отношение на миналата година. През януари - май 2021 година, съгласно Федералната митническа работа на Русия, 8,8 хиляди тона чай са били изнесени за 45,4 милиона $, което е 6% в размер и 5,1% в стойностно изражение повече от същия интервал на 2020 година Основните консуматори на съветския чай през 2020 година бяха страните от Оперативно-наблюдателно дело: Беларус, която съставлява 26,4% от съветския експорт в стойностно изражение през 2020 година, и Казахстан (16,5%). Чаят се изнасяше в Израел, Катар и други страни. 

Според " Агроекспорт " в бъдеще страните от Оперативно-наблюдателно дело (предимно Беларус, Казахстан, Киргизстан) би трябвало да се преглеждат като основни области на продажби - пазари, които се характеризират със устойчиво търсене на съветски артикули. Също по този начин разширението на географията на доставките е допустимо посредством доставки за Китай, страните от Персийския залив и Африка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР