Износ на оръжие за Украйна няма. Дали има пренасочване на

...
Износ на оръжие за Украйна няма. Дали има пренасочване на
Коментари Харесай

Заков: Износ на оръжие за Украйна няма

Износ на оръжие за Украйна няма . Дали има пренасочване на българско оръжие, ние няма по какъв начин да установим.

Министерството на защитата няма нищо общо нито с „ Кинтекс”, нито с ДКК (Държавната Консолидационна Компания), нито с българските производители на оръжие. Недопустимо е висши чиновници на компании като „ Кинтекс” да изнасят сходни изказвания в медиите.

Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков във връзка изнесената по-рано информация от някогашен началник на Кинтекс за изнесено оръжие към Украйна.

И добави:

" Това, което на мен ми направи извънредно неприятно усещане, че някогашни високопоставени чиновници на компании като "Кинтекс " си разрешават да изнасят в общественото пространство сходна информация , тук не разясня дали са истина или не, считам, че е недопостимо сходна информация да циркулира из медиите. "

" Посланието от конференцията е доста ясно - нулева приемливост към корупцията. Много ясно беше посочено какви са задачите на актуализацията на този бюджет ", сподели още Заков.

" Само ще отбележа, че армията се нуждае също от няколко милиарда, в най-кратки периоди. Никой от Министерството на защитата не си разреши да изиска няколко милиарда за тази актуализация на бюджета, макар че е ориентирана към най-уязвимите групи в българското общество. Това, което съм изискал, е повишение на възнагражденията на военослужещите с най-ниски заплати. Така че 3 милиарда лв. за пътища не е тематика за тази актуализация. Да, пътищата имат проблеми, всички пътуваме по тях, само че това не може да става за сметка на обществения статус на българските жители и тази инфлация. " Така разяснява той напрежението към актуализацията на бюджета и прескоференцията на Продължаваме промяната, откакто водачът на "Има подобен народ " Станислав Трифонов разгласи, че напуща обединението .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР