Изневярата е едно от най-неприятните и трудно преодолими препятствия, които

...
Изневярата е едно от най-неприятните и трудно преодолими препятствия, които
Коментари Харесай

Неща, които да не правите, след като са ви изневерили

Изневярата е едно от най-неприятните и мъчно преодолими трудности, които могат да се появят по пътя на връзката.
Обикновено пътищата по-късно са два – или продължавате напред, или приключвате с връзките си. Всичко зависи от събитията и вашите персонални настройки към обстановката. 
Ако сте решили да продължите връзката си и да се опитате да преодолеете това събитие, вижте какво не би трябвало да вършиме. 
Кои са нещата, които да не вършиме, откакто са ви изневерили?

Не си го връщайте
Отмъщението не е добра тактика в този случай. Ако в яда си извършите същото, с цел да накарате колегата си да страда колкото вас, това ще ви сложи в обаян кръг, от който едва ли ще излезете щастливи. А и връзката ви ще се разклати още повече. Не прибързвайте с решенията и не се поддавайте на страстите, колкото и да ви боли в този миг. Отмъщението напълно няма да ви помогне да се почувствате по-добре. 

Не се обвинявайте
Не мислете, че сте провокирали това събитие и че сте отговорни. Не се самобичувайте и не поемайте цялата виновност. Опитайте се да погледнете трезво на обстановката и да достигнете до корена на казуса. В него постоянно са забъркани и двамата сътрудници. Дори половинката ви да ви упреква, че сте го подтикнали да ви изневери, не поемайте тази виновност напълно, тъй като всеки носи отговорност за дейностите си. Прехвърлянето на отговорността на другия е елементарно.

Не бъдете жертва
Изневярата е мъчителна. Човек се усеща в действителност надълбоко засегнат в тази обстановка, само че сигурно не би трябвало да преекспонирате и да се вършиме на жертва. Това няма да ви помогне да предизвикате по-голямо възприятие на виновност у колегата ви, а единствено ще накара вас самите да се чувствате още по-безсилни, с ниска стойност, безнадеждни и като че ли си го заслужавате. 

Не се правете, че нищо не е станало
Игнорирането на казуса е огромна неточност. Ако се вършиме, че нищо не е станало и чакате бурята да отмине, надявайки се нещата да се върнат постарому, е едно от най-неправилните решения, които можете да вземете в тази обстановка. Ако сте решили да продължите напред и да преодолеете изневярата, говорете за нея. Обсъдете проблемите си, сложете всички карти на масата, бъдете откровени. Само по този начин ще съумеете да стигнете до същината на казуса, който е довел до обстановката, а това е значимо за разрешаването му. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР