Изневери и любовни афери – има ги и в най-добрите

...
Изневери и любовни афери – има ги и в най-добрите
Коментари Харесай

Моногамията е просто измислица

Изневери и любовни афери – има ги и в най-хубавите връзки. Затова и някои считат, че моногамията е небивалица. Защо не съумяваме да останем правилни? И за какво въпреки всичко от моногамията има смисъл?

Късно е. Изпит е повечко алкохол. Жената е красива. Малък флирт, няколко буйни целувки и секс. Всъщност това не би бил никакъв проблем, в случай че Макс не беше женен. Неговата брачна половинка не знае за честите му похождения. Другите дами не значат нищо за него. Той просто задоволява половите си потребности. " Знам, че това е нещо естествено. Но знам също, че е неправилно ", споделя той.

Сексоложката Гертруд Волф твърди, че " хората не са моногамни същества по природа " . Почти една трета от нейните клиенти идват при нея, тъй като единият сътрудник е изневерил. " Много постоянно си имам работа с хора, които са казвали, че в никакъв случай не биха изневерили и не биха дали прошка невярност на колегата си. Когато дойдат при мен, те са потиснати, тъй като въпреки всичко са го сторили ", споделя Гертруд Волф. Тя споделя, че доста младежи си задават въпроса дали моногамията е единствената естествена форма на полова връзка. Едни я считат за единствената вярна идея, а други - като известния сексолог Фолкмар Сигуш - настояват, че тя е остаряла и предвиждат скорошния ѝ залез. " Моногамията е едно човешко откритие. Но в това откритие има смисъл ", споделя сексоложката Гертруд Волф.
 моногамия ThinkStock/Getty Images
Нагон или непосредственост?

В своята книга " Конструкцията на възрастните " Гертруд Волф разказва две форми на половост, които нерядко се пресичат. Праформата на сексуалността е просто телесната нужда. При нея не става дума за интимна непосредственост, а единствено за облекчаване на половите потребности, написа сексоложката. Макс, който е изневерил на брачната половинка си, познава това възприятие доста добре. Ребека - също. Когато била на 20 години, тя опитала непрекъснато. Ходила по нощни заведения, клубове за полови запознанства и под дърво и камък. Натрупала много полов опит и се радвала на вълнуващите полови завършения.-->

На този тип половост се опълчва сексът, който основава непосредственост. Гертруд Волф го назовава " половост като форма на културата ".  При този тип половост моногамията играе доста огромна роля, тъй като заздравява връзката сред двама възрастни, твърди Гертруд Волф. " Не можем да търсим количеството, в случай че ни интересува качеството на интимните отношения ", споделя тя.

Макс постоянно е бил пийнал, когато е изневерявал. Той в никакъв случай не изневерява с една и съща жена повече от веднъж, тъй като за него интимността и близостта не са значими. Вероятно по този метод той стопира въздействието на окситоцина - хормона, който се отделя при оргазъм. Това е същият хормон, който излъчва мозъкът на майките, които кърмят, и заздравява връзката сред майката и детето.

Хората, които живеят в моногамна връзка , просто си не разрешават изневерите. След бурното си минало и Ребека в този момент поддържа моногамна връзка. Тя разказва приятеля си като по-скоро закостенял, който не споделя нейната наслада от опитите в леглото. " Не ми липсва това, че не дремя с други мъже. Но от време на време ми липсва вълнението ", споделя тя. Ребека въпреки всичко се надява, че все в миналото нейният другар ще се разкрепости и ще стартират да вършат секс и отвън спалнята, която наподобява на комфортен кафез.

Моногамията не е доктрина

Eдна трета от клиентите на Гертруд Волф идват в кабинета ѝ, тъй като имат несъвместими полови потребности . Тя споделя, че няма общовалиден отговор за сходни обстановки. Понякога има смисъл за известно време сътрудниците да се откажат от моногамията.

Точно това са сторили Катрин и нейният другар. Те решили, че сексът с други сътрудници не би трябвало да бъде табу. Това е опит, с чиито опасности Катрин е наясно. " Тази отворена връзка не значи, че мога да върша всичко, което желая ", споделя тя. Тъкмо в противен случай. Тъй като към този момент няма никакви забрани, Катрин е трябвало да поеме отговорността и да реши какво може да чака от връзката си.
 моногамия ThinkStock/Getty Images
" Отворена връзка или спекулация - това е все едно. И в двата случая това може да докара до рецесии в партньорството. Кризите от своя страна обаче могат да доведат до по-нататъшно развиване на връзката сред двамата сътрудници ", споделя Гертруд Волф. " Моногамията нито е единствената смислена идея при една връзка, нито пък е обречена на неуспех. Всяка двойка би трябвало самостоятелно да реши какво е по-добре за нея.

Сексуалността е нещо доста персонално . В едно партньорство обаче тя престава да бъде нещо самостоятелно и се трансформира в обект на сделки ", споделя Гертруд Волф.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР