Изнесена приемна на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията

...
Изнесена приемна на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията
Коментари Харесай

Карловци затрупаха с жалби шефа на Комисията за регулиране на съобщенията

Изнесена приемна на ръководителя на Комисията за контролиране на известията (КРС) доктор Веселин Божков се организира през днешния ден в зала „ Васил Караиванов ” в Карлово, където гостът бе показан от кмета на общината доктор Емил Кабаиванов като един от най-компетентните експерти в своята област.

Преди провеждането на изнесената приемна кметовете и кметските наместници на обитаемоте места от Община Карлово имаха опцията да показват свои проблеми, които са свързани с покритието на мобилните оператори, закрепените мрежи, пощенските услуги, покритието на радио и цифрово телевизионно разпространяване и други Д-р Веселин Божков авансово се бе срещнал с посочените недоволства и на изнесената приемна разяснява съответните проблеми и ограниченията, които е подхванал за разрешаването им.

Д-р Божков разясни, че е сложил въпросите пред съответните мобилни оператори и част от тях са заявили надграждане и възстановяване на услугите, които оферират. Това би трябвало да докара през 2018 година до увеличаване на сигнала и разрешаване на проблемите, свързани с покритието на мобилните оператори на територията на община Карлово.

Председателят на комисията одобри и други сигнали за проблеми, свързани с връзките, от поданици на Карлово. Поставен бе проблем за слаб обсег и неприятно покритие на един от мобилните оператори, който е заявил положително и доста положително покритие на 2G и 3G мрежата на града.

Според Веселин Божков казусът с качеството на услугата се дължи на това, че потенциалът на съответните средства не дава отговор на действителното ползване. Той увери жителите, че ще предприеме инспекция и по този проблем. Председателят на Комисията за контролиране на известията акцентира, че хората би трябвало да подобрят потребителската си просвета и да четат деликатно договорите, които подписват с мобилни оператори, интернет снабдители и снабдители на цифрова телевизия.

Д-р Божков напомни, че в случаите на проблеми с мобилните оператори, още през 2009 година е въведена преносимостта на мобилните номера и всеки един консуматор може да смени елементарно своя оператор, когато не е удовлетворен от услугата, която той му дава.

Комисията за контролиране на известията реализира държавната секторна политика в региона на далекосъобщенията и пощенските услуги. КРС е профилиран самостоятелен държавен орган, претрупан с функционалността да контролира и управлява реализирането на електронните известия.

В изискванията на равнопоставеност и бистрота КРС се стреми да предизвиква конкуренцията на телекомуникационните пазари в страната и работи за увеличение на вложенията в бранша, развиването на новите технологии в региона на известията и отбрана на потребителите в България, заявява нейният ръководител доктор Веселин Божков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР