Изнервяте ли се, трябва да летите със самолет? Вашият полет

...
Изнервяте ли се, трябва да летите със самолет? Вашият полет
Коментари Харесай

Разкриха кои са най-добрите места в самолетите, ако се страхувате да летите

Изнервяте ли се, би трябвало да летите със аероплан? Вашият полет може да бъде доста по-поносим според от това къде седите в летателното средства. Това счита 29-годишният водач Кайл Кукол.

Кукол ръководи аероплан Боинг 737, обслужващ пътнически линии. Той е и създател на компания, която разрешава на по-нервните пасажери да резервират 15-минутни диалози с водач, който може да им даде информация, с цел да облекчи терзанията им от летенето, написа Newsweek.

Ако сходни страхове - не сте сами. Проучване от юни 2021 година във Frontiers in Psychology сочи, че този боязън е публикуван измежду от 10 до 40 % от популацията на света.

Не е изненадващо, че доста пасажери се изнервят от летенето, защото бе открито, че турбуленцията се е нараснала през последните 40 години. Това удостоверява изследване от юни 2023 година, оповестено в Geophysical Research Letters.

То откри, че нарастванията са най-големи над Съединени американски щати и Северния Атлантик, като и двете са натоварени райони с полети.

Проучването прибавя, че „ тежката или по-голяма турболенция се е нараснала най-вече, ставайки 55 % по-честа през 2020 година спрямо 1979 година “ и се „ предвижда да се ускори в отговор на бъдещите промени в климата “.

Но къде да седнем, с цел да сме най-спокойни?

Кукол споделя, че „ целият аероплан е доста, доста безвреден “, тъй че „ напълно зависи от персоналните желания и от това какво работи най-добре за персоналното успокоение “.

„ Винаги предлагам да седите или в предната част на самолета, или тъкмо над крилото, в случай че сте нервозен пасажер ", добавя той.

„ Ако придвижването на самолета ви предизвиква някакво прочувствено напрежение, постоянно предлагам да седнете до прозореца и да държите очите си на хоризонта, изключително по време на политане “, споделя Кукол.

Неговото мнение споделя и различен експерт. Във вирусно видео в TikTok, споделено през май, водачът Джими Никълсън също сподели, че предната част на самолета е най-хубавото място за сядане, в случай че ненавиждате турбуленцията.

Никълсън прибавя, че „ задната част на самолета ще се люлее повече “, в сравнение с предната.

„ Така че, в случай че се страхувате от хвърчене или ви прилошава, когато изпитвате турбуленция, седнете начело на самолета “, сподели Никълсън.

 „ Лично аз постоянно се пробвам да седнал съм допустимо най-близо до предната част, тъй като обичам да слизам бързо от самолета, откакто кацнем и стигнем до изхода “, добавя той.

Превод:  GlasNews.bg

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР