Изненадващо или не, след двадесетина мача от редовния сезон в

...
Изненадващо или не, след двадесетина мача от редовния сезон в
Коментари Харесай

Ривърс обяви Дончич за “Новак на годината”

Изненадващо или не, след двадесетина мача от постоянния сезон в НБА, водач в Западната конференция е… Лос Анджелис Клипърс. Треньорът на калифорнийския отбор Док Ривърс пък бе следващото име, което не спеси хвалебствията си по адрес на Лука Дончич. Шампионът с Бостън от 2008 година е убеден, че точно младата звезда на Далас ще завоюва премията за “Новак на годината”.

“Далас е тим, който разполага с извънредно доста гений. Но съответно един новобранец - Лука Дончич, играе просто необикновено. В момента за мен той е “Новак на годината” и сигурно имам вяра, че премията ще бъде негова в края на сезона”, разяснява Ривърс.

В 20 мача от сезон 2018/2019 досега, Дончич се отличава с индикатори от 18.5 точки, 6.5 битки, 4.3 асистенции и 1.1 отнети топки. При загубата от Лос Анджелис Лейкърс за първи път откогато е в НБА, 19-годишният словенец не съумя да приключи с двуцифрени точкови индикатори, реализирайки единствено 6 точки и прекъсвайки серията си от 19 поредни дуела с минимум 10 осъществени точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР