Изненадващо или не, Аслан Карацев е съперникът на Григор Димитров

...
Изненадващо или не, Аслан Карацев е съперникът на Григор Димитров
Коментари Харесай

Коварен руснак застава на пътя на Григор Димитров

Изненадващо или не, Аслан Карацев е противникът на Григор Димитров на 1/4-финалите на Australian Open. Руснакът, който сега се намира чак на 114-ата позиция в международната класация, доближи до тази фаза след впечатляващ поврат от 0:2 до 3:2 сета против канадския гений Феликс Оже-Алиасим на 1/8-финалите през миналата нощ. Преди да се оправи с 19-ия в света, Карацев преодоля по безукорен метод Джанлука Магер, Егор Герасимов и Диего Шварцман по пътя към рекордното си показване на шампионат от " Големия шлем ".

Високият 185 сантиметра 27-годишен руснак не може да се похвали с кой знае какви триумфи в ATP тура, защото играе най-вече на шампионати от сериите " Чалънджър " и ITF. След завръщането на тениса през лятото на предходната година, Карацев доближи до финалите на три поредни " Чалънджър " шампионата, като завоюва два от тях (победи над Талон Грикспур и Оскар Оте) и отстъпи в третия на Стан Вавринка с 6:7, 4:6. Руснакът бе измежду участниците на шампионата в София през ноември, като не беше по никакъв начин надалеч от това да изненада Алекс де Минор във втория кръг, макар че позволи проваляне с 0:2 сета - 4:6, 6:7. Общо в кариерата си Карацев има 9 трофеи - 3 от " Чалънджър " и 6 от ITF.

FROM QUALIFYING TO QUARTER-FINALS

Aslan Karatsev continues his dream run with a 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4 comeback win over Auger-Aliassime.
— ATP Tour (@atptour)
Карацев се включи в Откритото състезание на Австралия от квалификациите, където надигра Брандън Накашима, Макс Пърсел и Александър Мюлер, с цел да си завоюва място в главната скица. 27-годишният съветски тенисист се трансформира в третия състезател в " Оупън Ерата ", който доближава до 1/4-финалите на Australian Open, откакто стартира присъединяване си от квалификациите.

Aslan Karatsev

27 years old
1st Grand Slam appearance
From qualifying round
Quarter-finals
— We Are Tennis (@WeAreTennis)
Това ще е първи двубой в кариерата на Григор Димитров против Аслан Карацев. Както е известно, първата ракета на България надигра безапелационно международния №3 Доминик Тийм с 6:4, 6:4, 6:0, с цел да се класира за 1/4-финалите в Мелбърн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР