Изненадваща версия развил пред разследващите собственикът на запалените скъпи трактори

...
Изненадваща версия развил пред разследващите собственикът на запалените скъпи трактори
Коментари Харесай

Истинска мистерия с палежа в Карнобат

Изненадваща версия развил пред проверяващите притежателят на запалените скъпи трактори в карнобатското с. Аспарухово, оповестява " Флагман ". Стефан Стефанов обяснил, че огнената вендета била ориентирана не против него, а против различен предприемач, на име Стоян, чиято техника също била в стопанския двор.

Припомняме, че тракторите бяха запалени на 9-ти против 10-ти април, а малко по-късно казусът е стихотворец от „ Криминална полиция”. Основната версия, по която се работи, е война сред съперници в земеделския бизнес.

Запалената техника е благосъстоятелност на „ Министерство на правосъдието Ленд” ЕООД със седалище в Котел. Според Търговския указател едноличен притежател на капитала на сдружението е офшорка, записана на Сейшелите.

Управител на „ Министерство на правосъдието ленд” е Стефан Стефанов. 65-годишният мъж от Котел се оказа много мистериозна фигура, като никой от хората в с. Аспарухово не знае съвсем нищо за него. Стефан пристигнал в дребното карнобатско село преди няколко години. На локалните им направило усещане, че разполага с доста пари и ръководи голям бизнес, има солидни аграрни масиви в Сунгурларе и Варненско.

Източници разкриха, че зад сериозните активи на Стефан действително стоели двамата му синове. Те се занимавали с изкупуване на земи за един от огромните аграрни фондове. Любопитна детайлност е, че жена на единия от синовете – Петър е някогашната брачна половинка на депутата от Българска социалистическа партия Тодор Байчев – Яна.

Семейство Стефанови останали много сюрпризирани, откакто разбрали за палежа. Обяснили на ченгетата, че не са получавали закани и не са влизали в спорове с съперници. За тях случилото се изрично било по простъпка и даже показали кой съгласно тях е бил цел на подпалвачите.

До момента полицията отхвърля публична информация по случая. Единствената такава е известие в бюлетина на ОДМВР от 11-ти април, съгласно което няма данни за тенденциозен палеж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР