Изненадваща положителна допинг проба е на път да провали един

...
Изненадваща положителна допинг проба е на път да провали един
Коментари Харесай

Допинг проваля един от най-чаканите боксови мачове за годината?

Изненадваща позитивна допинг проба е на път да провали един от най-дългоочакваните боксови мачове за 2017 година, твърди английският таблоид “Сън”. Според изданието кубинската звезда Луис Ортис се е провалил на наложителния допинг тест за неназовано неразрешено вещество. Според източници на профилирания уебсайт “BoxingScene” става въпрос за лекарството “Лосартан” (хидрохлоротиазид), което нормално се изписва против високо кръвно налягане и заболявания на бъбреците при пациенти с диабет вид 2.
@WBCBoxing has received confirmation from @Vada_Testing that Luis Ortiz has tested positive for a banned substance under #CleanBoxingProgram
— Mauricio Sulaiman (@wbcmoro) September 29, 2017
На 4 ноември той трябваше да се изправи против Дионтей Уайлдър за международната купа в тежка категория на Световния боксов съвет, като спечелилият от този двубой се очакваше следващата година да срещне Антъни Джошуа или Кубрат Пулев в мач за сливане на дивизията с други две версии на шампионските пояси - Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация. Ортис има опция да апелира, само че все още мачът му с Уайлдър е под въпрос.

Ортис е третият конкурент на Уайлдър в последните 16 месеца, който дава позитивна допинг проба - Александър Поветкин бе първият преди планувания им мач за май 2016-а, девет месеца по-късно същото се случи с Андрей Вавжик, който бе сменен от Джералд Уошингтън, нокаутиран от Уайлдър в пети рунд.

Ортис бе лишен от професионалния си лиценз за девет месеца през 2014 година, тъй като и тогава бе заловен с допинг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР