Изненадващ обрат получи случаят със сигнала за побой над репортера

...
Изненадващ обрат получи случаят със сигнала за побой над репортера
Коментари Харесай

ВИДЕО показва, че репортерът на Господари на ефира не е бил бит

Изненадващ поврат получи казусът със сигнала за побой над репортера на " Господари на ефира " Димитър Върбанов.
Сайтът Mediapoool популяризира фрагменти от камери за видеонаблюдение на склада " Едноличен търговец Елис - Елисавета Захариева " във Велико Търново, на които се вижда, че Върбанов не е бил обичай, както Нова телевизия се опита да внуши. Припомняме, че случаят провокира и намесата на премиера Бойко Борисов, който от Ню Йорк изиска " нападателите да бъдат осъдени с цялата суровост на закона ".
Две камери - във и отвън самия склад - са записали случилото се към 17 ч. на 26 септември 2018 година На записа се вижда по какъв начин репортерът Димитър Върбанов е заобиколен от четирима души, двама мъже и две дами, които вършат опит да го изгонят от помещението. Минута преди 17 ч. двамата мъже подхващат под ръцете Върбанов и стартират да го бутат към изхода на склада . Журналистът държи микрофона си и телефон, с който записва видео.

Вътрешната камера демонстрира по какъв начин Върбанов е изтласкан през вратата на складовото помещение от двамата, до момента в който дамите следят сцената, без да се намесват. Вратата е заключена от вътрешната страна, а чиновниците се изтеглят настрана.
Втората камера е посочила какво се случва от мига на избутването на Върбанов на открито до идването на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Кадрите демонстрират, че Върбанов фактически пада пресилено на земята след бутането от входа на склада , като държи микрофона си. Операторът му, който не е позволен до склада, снима извън цялата обстановка.

След рухването журналистът остава на земята и стартира да приказва пред микрофона. Операторът избира разнообразни гледни точки на площадката пред склада, с цел да снима сътрудника си, който в това време не се реалокира от мястото си, а даже ляга на земята . Докато операторът снима в продължение на няколко минути, Димитър Върбанов остава лежащ - сменя ситуацията си единствено с цел да приказва по телефона, след което се връща още веднъж с ръка, разперена на земята.
На 14-та минута след рухването на Върбанов, двама униформени служители на реда идват с патрулна кола на местопроизшествието, като заварват репортера, лежащ на земята, а оператора - снимащ край него.
Едва когато чиновниците на Министерство на вътрешните работи му подават ръка, репортерът се изправя и накуцвайки се отдръпва настрана, с цел да даде показания за случая .
Пред Mediapool Димитър Върбанов споделя, че в никакъв случай не е твърдял, че е бил " обичай " , и че в показанията си е свидетелствал за изблъскване отвън склада и мятане върху бетонова площадка. " За страдание някои от заглавията, които аз четох, са по-друго показани нещата... Не искам повече да се повтаря, че съм пребит ", споделя още той.

Сблъсъкът в склада стана причина за ареста на двама мъже, които са упрекнати за нанасяне на лека телесна щета. Днес прокуратурата е решила да не желае непрекъснат арест за обвинените, като ще предложи най-леката мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР