Изненадите при дамите на Ролан Гарос продължават с пълна сила

...
Изненадите при дамите на Ролан Гарос продължават с пълна сила
Коментари Харесай

Нова драма с френско участие: Гарсия отрази 8 мачбола, но сведе глава пред световната №56

Изненадите при дамите на Ролан Гарос не престават с цялостна мощ и откакто по-рано през днешния ден някогашната шампионка Йелена Остапенко напусна шампионата, то нейната орис беше последвана от първата ракета на домакините Каролин Гарсия. Французойката, чийто сезон протича надалеч от плануваното и е цялостен с разочарования, разполагаше със сет задатък против съперничката си във втория кръг Анна Блинкова, но петата сложена не съумя да поддържа равнището си постоянно в хода на целия конфликт и международната номер 56 сътвори поврат, с цел да я отстрани след 2 часа и 51 минути игра - 4:6 6:3 7:5. По този метод рускинята се класира за третия кръг в надпреварата, където ѝ следва да срещне Елина Свитолина, от която ще търси реванш за провалянето си на финала в Страсбург преди броени дни.

Шампионката от WTA Финалите имаше чудесно начало на дуела, откакто неколкократно засвидетелства умеенето си единствено с един удар да минава от отбрана в офанзива, като пречупи защитата на непоставената тенисистка и се снабди с ранен задатък от пробив. Оттам насетне Каро, която се слави като една от състезателките в Тура с най-хубав начален удар, показва цялостния капацитет на първия си сервис и не остави никакви шансове за противничката си, записвайки откриващия сет на сметката си.

Във втората част Гарсия потегли също толкоз мощно и осъществя пробив на самия старт, като феновете на корт " Филип Шатрие " към този момент чакаха успеха на своята фаворитка, но тогава големият спад в представянето на международната номер 5 настъпи и неточностите от нейната ракета се множаха окончателно. Именно това пък разреши на Блинкова да откри ритъма в играта си и тя се възползва оптимално добре от обстановката, печелейки пет следващи гейма, и въпреки да се провали при първия си опит да сервира за спечелването на сета, то тя беше безупречна при втория си подобен и върна равенството в общия резултат.

 На старта на решителната трета част локалната фаворитка беше напът да се поздрави с ранно преимущество, но пропиля брейкбол, като подвластна на отрицателните страсти от случилото се инкасира нова серия от грешки и съобщи подаването си в актива на рускинята. Впоследствие се сътвори убеждението за предимство от страна на сервиращите, които господстваха на корта, преди да бъдем отведени до десетия гейм, когато публиката застана зад тила на Гарсия и тя, окрилена от поддръжката, избави два мачбола, с цел да заличи пасива си след страхотни завършващи попадения. Французойката обаче не задържа подема в играта си и неколкократно заби топката в мрежата при идното си подаване, което докара до рибрейк за Блинкова и въпреки тя още веднъж да не беше безапелационна на начален удар, то оползотвори осмия си мачбол, с цел да постави точка на разногласието

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР