Изненада по време на дебатите в Народното събрание за отпускане

...
Изненада по време на дебатите в Народното събрание за отпускане
Коментари Харесай

Обрат в позицията на "Български възход" за военната помощ за Украйна - Топ новини

Изненада по време на дебатите в Народното събрание за разпределяне на военна помощ за Украйна. Вчера от партията на Стефан Янев „ Български напредък “ бяха срещу подпомагането на Киев във войната с Москва.

Днес обаче поддържат решението, тъй като „ показват взаимност с украинския народ “.

Дебатът стартира при ясно систематизиране на силите. ГЕРБ, „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и Движение за права и свободи се оповестиха за изпращането на военна помощ и допълниха, че е трябвало да я дадем от дълго време, тъй като сме в условия на непровокирана експанзия.

„ Ние към този момент сме доста закъснели. Сега имаме късмет да изправим грешката и да застанем до нашите съдружници “, сподели Ананас Славов от „ Демократична България.

„ Тук е заплашен украинският народ. Заплашен е от изтребване. Това е непровокирана експанзия. България би трябвало да се върне от вярната страна на историята “, сподели Георг Георгиев от ГЕРБ.

На противоположния полюс в залата са Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ с мотив, че даването на военна помощ на процедура ни въвлича директно във войната.

„ Проектът е припрян, неопитен и чисто политически стимулиран. Има декларация на Народно събрание за наказание на съветската експанзия. Днес се ражда една коалиция на войната, което ще докара до тежко разделяне “, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

„ Евроатлантическата пасмина се пробва да вкара България във война. Повечето страни не дават оръжие. Това е под външен диктат, а болшинството българи са срещу “, съобщи Ангел Георгиев от „ Възраждане “.

„ Цинизъм е да дадеш остаряло оръжие и да казваш, че оголваме нашите въоръжени сили. Предоставяйки помощ сме дружно с нашите сътрудници “, съобщи Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “, написа бТВ.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР