Изненада! Ето го основния свидетел на делото срещу Баневи Прането

...
Изненада! Ето го основния свидетел на делото срещу Баневи Прането
Коментари Харесай

Бивш министър проговори за Баневи! Ако се разприказват...

Изненада! Ето го главния очевидец на делото против Баневи

Прането на пари е едно доста комплицирано за доказване закононарушение. Там парите са получени от незаконна активност, след което са осветлени. Ще бъде доста тежка доказателствената активност. Не изпитвам завист на сътрудниците от прокуратурата, уповавам се да са съществени. Този случай е емблематичен за прехода. Това съобщи в ефира на " Събуди се " Антон Станков - някогашен министър на правораздаването (2001 - 2005 год.) за задържането и обвиняванията против Николай и Евгения Баневи.

Този проблем върви в два проекта. Юридическият въпрос е " Защо " - занапред ще предстои на доказване. Политическият въпрос е - " Защо в този момент ". Тук отговор не мога да дам, само че стои. Дали в действителност преразглеждаме прехода и търсим правдивост или по-скоро става въпрос за отмъщение. Може да се окаже и, че си играем просто на стражари и апаши ", съобщи Станков.

" Ако Баневи решат да приказват, ще е много забавно. Много обезпокоени са, то е видно. Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и подпомагане от тяхна страна (на властите) ", съобщи някогашният правосъден министър и добави, че въпреки всичко е доста рано към този миг да се приказва за присъда.

" Ако това е целеустремено изпитание на страната, би било доста добре. Ако е едно присъединяване на държавните органи в конкурентни битки на бизнес терен, тогава не е добре ", съобщи той и добави, че историята на Баневи може да се окаже доста персонална.

" При 7 обвинявания и съществени положени старания от страна на прокуратурата, доста неща би трябвало да излязат ", приключи Станков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР