Изнасяме над 1/4 от електроенергията, произвеждана у нас. Сбъркан е

...
Изнасяме над 1/4 от електроенергията, произвеждана у нас. Сбъркан е
Коментари Харесай

Васил Велев: Цената на тока ще стане над 600 лева

" Изнасяме над 1/4 от електрическата енергия, създавана у нас. Сбъркан е пазарният модел в търговията с електрическа енергия. В БЕХ се складират пари, изсмукани от труда на хората ", това пред Нова нюз ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев.

" Задава се цена на тока от към и над 600 лв.. Това е възможност, за която би трябвало да се готвим. Схемата за помощ и отплата не е съответна. Това не е единствено български проблем, от асоциации в Европа също упорстват за нови ограничения и обезщетения на бизнеса ", добави той.

Според него не би трябвало да има предел на финансовата помощ. " Това в действителност не е помощ за бизнеса, а връщане на надвзетото ", добави той.

Велев предвижда, че в случай че няма смяна в ограниченията, ще има ограничение на активност, закриване на работни места и даже на предприятия, висока инфлация.

От бизнеса чакат отговор за желаната среща с премиера Кирил Петков. На 4 януари пък ще има общо заседание на всички работодателски организации, на което ще бъде решено по какъв начин ще се работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР