Измиването на косата може да е нещо, което бихте направили

...
Измиването на косата може да е нещо, което бихте направили
Коментари Харесай

6 грешки при миене на косата, които да избягвате

Измиването на косата може да е нещо, което бихте създали и насън, само че това не значи, че не изисква специфични техники и внимание към някои постоянно срещани неточности. Много хора не си дават сметка по какъв начин в действителност една елементарна хигиенична активност като миенето на косата може да докара до нейното безсилие и до утежняване здравето на скалпа.

За да извършите миенето на косата оптимално потребно за косъма и неговия бърз напредък, избягвайте някои неточности, вредящи на косата.

Миене на косата без да е разресана

Измиването така и така допуска разрошване и усложнение на кичурите. Спестете този стрес за косата ви и деликатно я срешете преди миене. Правилната техника е от долу нагоре, а не противоположното. Когато решите от корените към върха, това спластява космите още повече и провокира ужасни възли. След измиването може даже да се наложи да отрежете тези възли.

Не взимате поради типа на водата

Трудно е да предвидите това, в случай че занапред не купувате жилище и не подберете регион с подобаваща и щадяща косата и кожата вода. Въпреки това е значимо да се означи, че твърдата вода поврежда мощно косъма и може да аргументи неговото раздробяване, начупване, дехидратиране, даже раздразнения на скалпа.

Употреба на гореща вода

Твърде топлата или гореща вода е пагубна за косата, тъй като тя прави косъма предразположен на увреждания и лишава влагата в него. Високата температура на водата е нездравословна и тъй като отстранява потребните естествени масла на скалпа, овлажняващи косъма.

Употреба на избрани химически субстанции в козметиката

Много химикали в промишлеността са нездравословни, макар че са разрешени за приложимост. Едни от най-пагубните за косата са сулфатите. Винаги четете етикетите преди да купите шампоан. Задължително избягвайте използването на артикули, съдържащи натриев лаурил сулфат (SLS), който поврежда косата, кожата, води до нараснал риск от хормонални проблеми и рак.

Не взимате поради вида на косата си

Изборът на шампоан би трябвало да е съгласуван и с вида на косата ви. Така ще я дарите с най-подходящата за вас грижа без увреждане.

Използвате неверна техника за сапунисване и втриване

Ако след миене косата ви е толкоз заплетена, че четката се чупи в нея, техниката ви е неправилна. Вместо да увивате безредно слепешката косата си, когато я намажете с шампоан, втривайте единствено с върха на пръстите без да усуквате кичурите във всички направления. Наблегнете на скалпа, а не на краищата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР