Изминаващата 2021 едва ли някога ще бъде забравена от едно

...
Изминаващата 2021 едва ли някога ще бъде забравена от едно
Коментари Харесай

"Златната" Ивет, която накара България да настръхне от гордост


Изминаващата 2021 надали в миналото ще бъде забравена от едно 21-годишно момиче от Долна Митрополия, което изкачи най-високия състезателен връх, с цел да чуе в своя чест химна на България. опустоши всичко по пътя си на Олимпийските игри в Токио, с цел да популяризира родината ни и да накара всички българи да настръхнат от горделивост.
Преди Олимпиадата в Токио името Ивет Горанова надали бе толкоз разпознаваемо. Всъщност още преди Игрите Ивет се бе утвърдила като една от най-хубавите състезателки по карате в света. Женският хайлайф в каратето добре познаваше качествата и опциите на Ивет и безспорния капацитет, който чакаше да бъде разпрострат в точния миг.
В спорт, в който България няма огромни обичаи, Ивет Горанова потвърди, че с доста труд, предпочитание и неизменност всичко се реализира. И под предпочитание разбирайте това:

Точно по този начин: Ивет Горанова е подчинила целия си живот в името на една цел - да стане олимпийска шампионка. И го реализира със смазваща доминация!

Още в груповата фаза Ивет стартира да мачка наред - три мача и три безапелационни победи против съпернички, които са от международна класа. Това обезпечи на Горанова място на полуфиналите и най-малко бронзов орден, само че за нея задачата бе единствено една и нищо не можеше да я спре:

Самочувствието и увереността на Ивет си личаха освен в изявленията ѝ сред обособените срещи, само че и в държанието ѝ на татамито. Младата българка излизаше за всяка борба с високо вдигната глава, с усмивка на разположение, а в погледа ѝ се четеше брутално самообладание.

На 5 август 2021 година Ивет Горанова просто знаеше, че няма какво да я спре по пътя към най-голямата ѝ фантазия. Нито на полуфиналите, където победи австрийката Бетина Планк с 4:3 точки в доста оспорван дуел, нито пък на огромния край, където подчини украинката Анджелика Терлюга.
След пет мача и пет безапелационни победи . Тя накара съперничките ѝ да гледат към нея със благоговение, а всички българи пред дребните екрани да настръхнат от горделивост и да се просълзят от наслада за един от най-великите триумфи в историята на България .

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР