Изминалата 2021 г. беше поредната тежка и динамична година в

...
Изминалата 2021 г. беше поредната тежка и динамична година в
Коментари Харесай

Във Военновъздушните сили беше направен анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината през 2021 г.

Изминалата 2021 година беше следващата тежка и динамична година в историята на Военновъздушни сили.

Година, в която ние още веднъж доказахме своята решителност, неотстъпчивост и качества да изпълняваме заповяданите ни роля, задачи и задания. “ С тези думи командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров откри на 25 януари съвещанието за разбора на подготовката, войсковия ред и дисциплината във Военновъздушните сили през 2021 година

Фактите демонстрират, че за интервал от 10 години, миналата 2021 година година е измежду най-ангажираните с национални и интернационалните учения и тренировки, и най-натоварената по повод осъществяването на задания за оказване помощ на популацията, държавни структури и публични организации. През годината, българските военни вертолети стовариха над 1400 тона вода над горските и полски пожари. Българските военни самолети изтеглиха от чужбина инфектирани с COVID-19 деца и възрастни, транспортираха тежко заболели, осигуряваха донорски интервенции за потребностите на Министерството на здравеопазването. Спасени бяха човешки животи, шансът и вярата бяха възвърнати на десетки български фамилии.

С висока отговорност, сполучливо и в непрекъсната подготвеност, дежурните сили и средства от Военновъздушни сили носиха дежурството за надзор и защита на българското въздушно пространство.

И всичко това в изискванията на лимитирано ресурсно обезпечаване, в изискванията на пандемия.

Генерал-майор Петров подсети: „ 2021-ва беше тежка и динамична, беше и трагична! Самолетна злополука, заболявания, Коронавирус, лишиха от нас сътрудници и другари, осиротяха фамилии, само че ние продължихме напред. “

Той изрази своята откровена признателност към командирите, военнослужещите и цивилните чиновници за всичко позитивно, реализирано през годината, тъй като то е плод на неимоверните старания, твърдата воля, високия професионализъм, възторг и старание на целия персонален съставна на Военновъздушни сили.

В края на разбора командирът на Военновъздушни сили очерта целите в активността на Военновъздушните сили през 2022 година Те могат условно да бъдат групирани в три съществени посоки: персонален състав, поддържане и развиване на качествата с наличната техника и модернизацията.

На разбора участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден военачалник Васил Лазаров, заместник-командирът на Командване за логистична поддръжка полковник Людмил Тончев и началникът на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ бригаден военачалник Юлиян Радойски.

В своето послание към участниците в разбора заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков поздрави Военновъздушни сили с триумфа през годината. Той съобщи високата оценка на политическото и военното управление за постигнатите резултати и пожела сполучлива и безаварийна 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР