Изминаха вече пет години, откакто проектът Рома да се сдобие

...
Изминаха вече пет години, откакто проектът Рома да се сдобие
Коментари Харесай

Рома вдига нов стадион до 2027 година

Изминаха към този момент пет години, откогато планът Рома да се снабди с нов съвременен дом се провлачи през бюрократичните лабиринти в локалната администрация на Рим, тъй че най-сетне строителството на стадиона пристигна на дневен ред и през 2027 година " джалоросите " би трябвало да играят на техния нов дом.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери в изявление за " Матино 5 " дефинира график, съгласно който новият стадион би трябвало да стартира да се строи през идната година и да бъде приключен след три години, с цел да може Рома да се реалокира в дома си за начало на новия сезон от август 2027г. 

„ Целта е Рома да играе на новия си стадион през 2027 година, годината, в която ще чества стогодишнината си “, сподели Гуалтиери.

„ Вече сме определили графика за създаване на оборудването и откакто планът мина през градския съвет като въпрос от публичен интерес, в този момент сме в позиция на приключен план, който ще получи зелена светлина и началото на строителството би трябвало да бъде в края на 2024 година и в случай че всичко се съблюдава както би трябвало, срокът е 2027 година, с цел да бъде направено всичко. В клуба работят нон стоп по плана “, добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР