Изминаха три седмици, откакто премиерът Кирил Петков уж щеше да

...
Изминаха три седмици, откакто премиерът Кирил Петков уж щеше да
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Кирил Петков погази обещанието си за пълна проверка на газовите трасета

Изминаха три седмици, откогато министър председателят Кирил Петков сякаш щеше да ревизира проектирането и строителството на „ Южен поток “ и на „ Турски поток “. 

По наша информация до ден сегашен безусловно нищо не е направено. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в процедура от трибуната на Народното събрание.

Той предложи проекторешението на Движение за права и свободи за въздаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира всички обстоятелства и условия към градежите на газовите трасета у нас, да влезе като точка първа в дневния ред на Народното събрание през днешния ден. Мнозинството обаче я остави на шесто място с презумцията, че пленарното време няма да стигне за разглеждането й.

Това беше следващият фишек, които министър-председателя хвърли в пространството, поради визитата си в Съединени американски щати, безапелационен бе Анастасов.

Ние, несъмнено, имаме подозрения, че част от субектите, свързани със строителството на тези потоци, са свързани със сегашната власт. Затова желаеме да създадем безусловно цялостна инспекция на безусловно всичко, в това число за какво се е забавил планът за междусистемна газова връзка Гърция-България, акцентира националният представител от Движение за права и свободи.

Няма потребност, да подсещаме, че гласуването по тази точка ще бъде лакмус, до каква степен сте откровени, до каква степен прикривате субекти, които са свързани с Руската федерация, сподели Станислав Анастасов.

„ Кирил Петков преди 3 седмици щеше да назначава инспекция. Днес, 01.06.2022, инспекция няма и Политическа партия са срещу определяне на истината. Сега е ясно кой желае да скрие зависимостите си и бяга от истината ‼ ”, написа след гласуването Анастасов във Facebook. И разгласява фотография от таблото за гласоподаване в пленарната зала, показваща кои партии са подкрепили предлагането на Движение за права и свободи за откриване на цялата истина за градежа на газовите трасета.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР