Изминаха по-малко от шест месеца от пускането му на пазара

...
Изминаха по-малко от шест месеца от пускането му на пазара
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT: Изкуственият интелект трябва да подлежи на регулации

Изминаха по-малко от шест месеца от стартирането му на пазара - само че той завладя света с цялостна мощ. С ChatGPT можете да си напишете домашното, цяла поема или да решите компютърен код. Но неговият основател, Сам Олтман, съобщи пред Конгреса на Съединени американски щати, че въпреки изкуственият разсъдък да е от изгода за човечеството, той би трябвало да бъде контролиран.

 
Въпреки това считаме, че регулаторната интервенция на държавните управления ще бъде от решаващо значение за понижаване на рисковете от все по-мощните модели. Например държавното управление на Съединени американски щати може да обмисли композиция от условия за лицензиране и тестване за създаването и стартирането на модели над прага на опциите.
Сам Олтман – основен изпълнителен шеф и съосновател на Open AI

Показанията на Олтман идват на фона на опасения на американски политици, че изкуственият разсъдък ще има непредвидени, отрицателни резултати върху обществото. Законодателите показват опасности като загуба на работни места или потребление на принадлежности за основаване на наличие за генериране на погрешна информация от непознати жители.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР