Изминаха пет години откакто Google представи олекотената версия на мобилната

...
Изминаха пет години откакто Google представи олекотената версия на мобилната
Коментари Харесай

Xiaomi представи олекотената фирмена среда MIUI Go

Изминаха пет години откогато Гугъл показа олекотената версия на мобилната операционна система Android с име. Това е орязана версия на зеления робот за евтини смарт телефони с малко оперативна памет и ниска продуктивност. Android Go заема доста по-малко място в съпоставяне със общоприетия Android и особено за тази версия на операционната система излязоха и олекотени версии на основните приложения на Гугъл.

Олекотеният Android излезе за няколко мобилни устройства, само че не стана доста известен. Въпреки това Xiaomi реши да повтори опита на Гугъл и показа своята нова фирмена среда MIUI Go . От наименованието излиза наяве, че това си е същият Android Go, само че с направени промени от страна на китайската компания.

MIUI Go е адресирана към бюджетни смарт телефони с малко RAM и очевидно се базира на. Новата фирмена среда MIUI Go включва цялостния комплект олекотени приложение на Гугъл, в това число YouTube Go, Gmail Go и Гугъл Maps Go. Те не заемат доста място и са идеални за потребление в евтините мобилни устройства. Промените не са доста, като най-важните функционалности са непокътнати, а дизайнът е леко банален.

Предполага се, че първият смарт телефон с новата фирмена среда MIUI Go ще бъде POCO C40, който също така ще бъде и първото устройство на компанията с чип на JLQ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР