Изминаха няколко седмици, откакто привържениците на крипто вдигнаха голямо парти

...
Изминаха няколко седмици, откакто привържениците на крипто вдигнаха голямо парти
Коментари Харесай

Богатството на крипто милиардерите се топи

Изминаха няколко седмици, откогато последователите на крипто подвигнаха огромно празненство в Маями. Тези няколко седмици донесоха огромни загуби на младия пазар, написа Блумбърг

Основателят на най-голямата борса за криптовалути в Съединени американски щати.Coinbase Global Inc. Брайън Армстронг е измежду най-големите губещи. През ноември благосъстоянието му се оценяваше на 13,7 милиарда $, като към края на март то към този момент 8 милиарда $. По последни данни на показателя на милиардерите на Блумбърг Армстронг към този момент може да се похвали единствено с 2,2 милиарда $, откакто всеобщите разпродажби на криптовалути, в това число на биткойн и етер, провокира внезапен спад в пазарната стойност на Coinbase.

Акциите на компанията са поевтинели с 84% по отношение на борсовия и дебют на 1 април 2021 година, като те доближиха равнище от 53,72 $ в сряда, откакто компанията предизвести, че чака размерът на търговия и броят на потребителите, които правят преводи месечно, ще бъде по-нисък през второто тримесечие на годината, в сравнение с през първото,

Това повдигна въпроси по отношение на способността на Coinbase да устои на внезапния спад на цените на криптовалутите, принуждавайки Армстронг да насочи коментар в Twitter, с цел да успокои вложителите.

„ Няма „ риск от банкрут “ даже на фона на събитие от вида „ черен лебед “. Средствата на потребителите са в сигурност “, сподели Армстронг.

Другият огромен губещ е основният изпълнителен шеф на капиталова компания за криптовалути Galaxy Digital Майкъл Новограц. Неговото благосъстояние се срина от 8,5 милиарда $ през ноември до 2,5 милиарда $ при последната комерсиална сесия. Той е измежду последователите на алгоритмичния стейбълкойн TerraUSD, който е изложен на риск от цялостен колапс на фона на срутва в цената на крипто теконена Luna, който е част от същата екосистема.

„ Вероятно съм единственият човек в света, който има както биткойн татуировка, по този начин и татуировка на Luna “, сподели Новограц на конференцията Bitcoin 2022 в Маями на 6 април.

Голяма част от благосъстоянието на крипто милиардерите, което набъбна доста през последните две години, се изпари при разпродажбите от последните дни, почнали с акциите на фирмите от софтуерния бранш, които по-късно се придвижиха и на пазара на цифровите пари. Цените на биткойна и етера към този момент са с повече от 50% под рекордните си стойности от предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР