Изминаха 50 дни, откакто Русия предприе непровокирано военно нападение срещу

...
Изминаха 50 дни, откакто Русия предприе непровокирано военно нападение срещу
Коментари Харесай

Си Ен Ен: САЩ готвят високопоставена визита в Украйна

Изминаха 50 дни, откогато Русия предприе непровокирано военно нахлуване против Украйна, а американски чиновници предизвестяват, че спорът, който към този момент докара до хиляди жертви и милиони бежанци, може да навлезе в нова кървава фаза, заключи Си Ен Ен.

Президентът Джо Байдън съобщи в четвъртък, че работи с екипа си, с цел да реши дали да изпрати почитан член на администрацията си в Украйна в символ на поддръжка за страната, която продължава да се опълчва на съветския агресор.

" В момента вземаме това решение ", сподели Байдън пред кореспонденти, когато бе запитан дали ще изпрати върховен чиновник. Запитан кого ще изпрати, Байдън се обърна към един кореспондент и попита: " Готови ли сте да тръгнете? ".
 Съединени американски щати готвят аудиенция на високо равнище в Киев
Съединени американски щати готвят аудиенция на високо равнище в Киев

Шефът на Пентагона или на Държавния департамент ще се срещнат със Зеленски

Малко евентуално е да забележим президента или вицепрезидента Камала Харис в Украйна - изпращането на някой от тях във военна зона би било голямо начинание, само че и да не забравяме гарантирането на тяхната сигурност.

Официални лица въпреки всичко са провели предварителни разисквания за вероятно изпращане на министъра на защитата Лойд Остин или държавния секретар Антъни Блинкен . И в този случай са нужни огромни ограничения за гарантирането на сигурността на двамата.

Подобно пътешестване, което, както предизвестяват формалните лица, към момента не е финализирано, би било извънредно алегорично и за първи път от началото на войната някой почитан представител на Съединени американски щати ще отиде в Украйна.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия
Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия

Но към този момент не виждат доста доказателства, засилващи тази угриженост

Няколко високопоставени чиновници и други международни водачи посетиха Украйна през последните седмици, в това число английският министър-председател Борис Джонсън, който направи изненадващо посещаване в Киев предишния уикенд.

След пътуването на Джонсън американски чиновници обявиха, че Байдън сега не възнамерява свое лично пътешестване, макар че по време на неотдавнашно пътешестване до Полша президентът съобщи, че би желал да посети Украйна , с цел да види обстановката на място. И Байдън, и Харис направиха неотдавнашни визити в прилежащи на Украйна страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР