Изминаха 10 години от зловещите прогнози за 2012 г., но

...
Изминаха 10 години от зловещите прогнози за 2012 г., но
Коментари Харесай

Краят на света подмина 2012 и 2021 г. Коя е следващата дата?

Изминаха 10 години от злокобните прогнози за 2012 година, само че не се тормозете, идната е тъкмо зад ъгъла.

Да, светът може да свърши по-рано, в сравнение с си мислим.

Краят на света е бил предсказван неведнъж през последните няколко десетилетия.

Кой би могъл да не помни хилядолетието, когато хората смятаха, че компютрите ще унищожат технологиите? Или 2012 година, когато календарът на маите изтече и всички допуснаха, че това е краят на живота, какъвто го познавахме.

Други даже твърдяха, че прогнозата за 2012 година е неправилна и че действителният завършек на света е 2021 година, което в един миг в действителност изглеждаше по този начин.

Въпреки че нито една от тези прогнози не се сбъдна (за щастие), нова дата закупи известност: петък, 13 ноември 2026 година

И по този начин, от кое място идва тази прогноза? Ученият, Хайнц декор Фьорстер, роден във Виена, който прекарва огромна част от живота си, работейки в университета на Илинойс.

През 1960 година физикът, мъдрец и откривател допусна, че краят на света ще настъпи заради свръхнаселението през 2026 година, употребявайки математическа формула за пресмятане на датата.

Фьорстър написа в проучването си, че: „ Нашите пра-правнуци няма да умрат от апетит, само че че ще бъдат „ изстискани “ до гибел. “

В изследването Фьорстър също споделя за ноември 2026 година, че човешката популация ще се приближи до стряскащ брой, в случай че продължава с този ритъм.

И въпреки всичко не се тревожете прекалено много, тъй като макар че популацията се усилва, няма да доближи безконечност. Според прогнозата на Организация на обединените нации - международното население се чака да доближи 8,5 милиарда през 2030 година и да се усили в допълнение до 9,7 милиарда през 2050 година и 11,2 милиарда до 2100 година.

Нещо повече, както Фьорстър, по този начин и прогнозите на Организация на обединените нации за популацията подлежат на смяна.

Например цифрите на Организация на обединените нации се базират на междинния вид на прогноза, който допуска спад на раждаемостта за страни, където към момента доминират многодетните фамилии, както и леко нарастване на раждаемостта в някои страни с по-малко от две деца приблизително на семейство.

И въпреки всичко, макар променливите при пресмятане на растежа на популацията, Фьорстър допуска, че нашата най-голяма вяра за попречване на злополучие е поддържането на възгледа, че защото нашата околна среда става все по-малко и по-малко, повлияна от „ естествените сили “ и от ден на ден и повече се дефинира от обществените сили, избрани от индивида, той самичък може да поеме надзор над ориста си по този въпрос.

Така че всъщност - може да умрем скоро, само че към момента имаме време да създадем нещо по въпроса.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР