Измина поредният сезон в Първа лига. Изпълнен с много драматични

...
Измина поредният сезон в Първа лига. Изпълнен с много драматични
Коментари Харесай

Идеалният отбор на младите футболисти в Първа лига

Измина следващият сезон в Първа лига. Изпълнен с доста трагични моменти, противоречиви обстановки, наслада за едни и сълзи за други. По време на шампионата изгряха гениите на някои от младите футболисти, които демонстрираха, че имат капацитет да играят водеща роля по родните терени през идните години. Ето идеалния тим на Sportal.bg на играчите от Първа лига до 21 години.

Иван Дюлгеров (Черно море)
Младият вратар на Черно море направи чудесно включване в състава на “моряците” в последните месеци и съумя да измести Георги Китанов от титулярното място под рамката на вратата. Дюлгеров показва чудесно позициониране и инстикт, което донесе сигурност в изявите му. В края на сезона бе замесен в абсурда с полиграфа в клуба, само че това не може да помрачи положителните му изяви на терена в огромна част от времето.
 Черно море - Левски @@@
Иван Турицов (ЦСКА-София)
Десният бек на ЦСКА-София изигра единствено 13 мача за отбора през сегашния сезон, само че бързо се трансформира в любим на почитателите. Любослав Пенев го върна от наема му в Литекс и това бе едно от положителните решения на тогавашния ментор на “червените”. Демонстрира огромно себераздаване в играта, подплатено с качествени механически дейности. В края на сезона получи сериозна травма в коляното, само че въпреки всичко се надява, че ще бъде на линия за началото на новия шампионат.
 Левски - ЦСКА-София @@@
Валентин Антов (ЦСКА-София)
Младокът на ЦСКА-София изпраща доста положителен сезон. Защитникът записа 18 участия за представителния отбор на “червените”, получи премията за най-хубав млад състезател за 2018 година и записа присъединяване за националния тим. Бившият народен селекционер Петър Хубчев даде шанса на Антов да блесне в мача Косово.
 Верея (Стара Загора) - ЦСКА-София @@@
Ангел Лясков (ЦСКА-София)
Левият краен бранител на ЦСКА-София имаше нелеката задача да се оправи с конкуренцията на бразилския бранител Жеферсон, като съумя да запише 14 срещи за отбора си през сезона. Въпреки че не се разписа и не се отче с асистенция на сметката си, Лясков сподели, че “червените” имат добър и надарен ляв бек, на който могат разчитат през идващия сезон.

 Берое (Стара Загора) - ЦСКА - София @@@
Кристиан Добрев (Ботев Пловдив)
Роденият през 2001 година гений на Ботев (Пловдив) направи доста мощен сезон за “канарчетата”, с които съумя да доближи до финала за Купата на България. Полузащитникът попадаше постоянно в състава на Ботев, било то като титуляр или запаса. Младокът записа 25 участия за пловдивския отбор, в които вкара едно попадение и добави една асистенция. Добрев попада постоянно и в младежкия народен тим на страната ни.
 Ботев (Пд) - Лудогорец @@@
Лъчезар Котев (Витоша)
Халфът на Витоша е една от приятните изненади измежду младите футболисти за миналия сезон. Вътрешният полузащитник съумя да се наложи в състава на Росен Кирилов като един от най-ключовите футболисти и изигра цели 30 мача за отбора от Бистрица. Постоянно влизаше в единоборства с противникови състезатели и много постоянно успяваше да излезе като победител. Съвсем резонно пристигна и повиквателната за младежкия народен тим.
 Витоша (Бистрица) - Ботев (Пловдив) @@@
Илия Юруков (Левски)
Полузащитникът на Левски небрежно се утвърди като титуляр при краткотрайния ментор на “сините” Георги Тодоров, като си завоюва любовта на почитателите. Талантливият халф, роден през 1999 година, записа първия си мач за Левски на 8 декември 2018 година в мача с Етър. Юруков изигра 15 мача за столичния гранд през сезона, в които се регистрира с една асистенция и доста постоянни игри.

 Левски - Етър 1:0 @@@
Светослав Ковачев (Дунав)
Талантът на Лудогорец израсна доста по време на престоя си в Дунав и по никакъв начин не е инцидентно, че съумя да стигне и до националния тим, до момента в който караше наем в Русе. Светльо бе най-креативният полузащитник на “драконите” и показва отлични механически умения, които все по-рядко се срещат у младите футболисти по родните терени. Сега главната цел пред Ковачев ще бъде да успее да се наложи измежду главния състав на Лудогорец, което няма да бъде по никакъв начин лесна задача.
 Славия - Дунав @@@
Здравко Димитров (Септември)
Една от същинските перли измежду младите играчи в Първа лига. Атакуващият футболист на Септември бе сериозна опасност противниците във фланговите офанзиви на отбора си и постоянно успяваше да се пребори в самостоятелните единоборства против надалеч по-опитни бранители. Не е инцидентно, че името му непрекъснато е спрягано за трансфер в някой от родните грандове и след изпадането на отбора му е прекомерно евентуално да смени клубната си принадлежност.
 Септември - Дунав @@@
Станислав Иванов (Левски)
Още един гений на “синята” школа заслужава мястото си в идеалния тим на Първа лига до 21 години. Нападателят на Левски приключи сезон 2018/19 по превъзходен метод и загатна, че най-хубавото от него следва да бъде забелязано. Стаси вкара два гола и подаде за още три в 17 мача за Левски, като най-хубав за него бе мачът против Ботев (Пловдив) на “Коматево”, извоюван с 3:1. Тогава нападателят, роден през 1999 година, осъществя второто попадение за своя тим.

 Ботев Пловдив - Левски @@@
Мартин Минчев (Черно море)
Безспорно един от най-големите гении в родното състезание. Нападателят на Черно море е едвам на 18 години, само че към този момент натрупа мачове зад тила си в Първа лига и може да се похвали с присъединяване за националния тим на България. Младокът влезе в игра против Черна гора в евроквалификациите, като даже можеше да донесе скъп триумф на " лъвовете " с удар около гредата в последната минута. Талантът записа 27 мача за Черно море през сезона, в които вкара два гола и даде пет асистенции. Добрите му игри не останаха незабелязани от българските грандове, а интерес към Минчев има и от чужбина.

 Лудогорец - Черно море @@@

Резерви:
Антонис Стергиакис (Славия)
Александър Станисавлевич (Славия)
Филип Кръстев (Славия)
Аласана Мане (Етър)
Иван Тилев (Септември)
Елитон (Локо Пловдив)
Владимир Николов (Септември)

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР