Измина половин година, откакто Бойко Борисов поиска партията му да

...
Измина половин година, откакто Бойко Борисов поиска партията му да
Коментари Харесай

Защо в Пловдив гърмят все малките бушони

Измина половин година, откогато Бойко Борисов изиска партията му да се почисти от всички, които изп​олзват властта, с цел да облагодетелстват себе си и роднините, а не да благоустрояват родината. По време на разширената колекция на ГЕРБ през януари министър председателят настоя: „ Ако някой се появи в родното си място с лъскава кола или е изхвърчал в облаците, да се прибира и да се оправя. Чуйте ме, обичам ви, само че това не е даденост. Така че - в случай че не ви светне алената лампичка, аз ще ви светна синята “.

И като човек, който държи на обещанията си, Борисов заложи на действието. В резултат, конгресът на ГЕРБ в неделя за пръв път ще мине без надъхващото слово на досегашния втори Цветан Цветанов. В партията ги няма и доста от цветановчетата.

Лека-полека наклонността за филтриране на редиците от гнилите ябълки овладява и Пловдив. В ареста втори месец е кметът на „ Северен “ Ральо Ралев, вицето с най-важния сектор на „ Стефан Стамболов “ Димитър Кацарски е отхвърлен, а Общината свети като коледна елха от сини и червени лампички, задействани я от КОНПИ, я от АДФИ, я от прокуратурата.

Главният интересчия в Общината обаче, без чието „ да “ не минава нито една договорка под тепетата, все по този начин си стои на върха, несмущаван от проверяващите и проверяващите. А и те би трябвало да знаят, че точно Иван Тотев стои на кранчето на публичните поръчки, покупко-продажбите с парцели и политическия рекет. Богатствата на семейството му пък, умножили се неведнъж, откогато Ваньо е кмет, са извънредно допълнително от тези на Ралеви -баща и наследник, Кацарски, Райна Петрова и останалите, които изгоряха, с цел да свети Тотев.

Райна Петрова



Бившата кметица на „ Централен “ бе отстранена от поста поради подозрения за търговия с въздействие и корупция при организирането на доставките на храни за детските заведения и кухни в региона. В съда обаче обвиняването не устоя.

Ральо Ралев




Кметът на „ Северен “ е в ареста след сигнал от предприемача Здравко Ангелов, който твърди, че негов капиталов план е бил целеустремено блокиран, а по-късно са му поискани 60 000 лева, с цел да „ няма проблеми “ с издаването на строителното позволение.

Димитър Кацарски



Доскорошният зам.-кмет, който отговаряше за най-важния сектор - общинска благосъстоятелност и градоустройство, бе отхвърлен изненадващо по персоналната воля на началника си, в който до неотдавна се кръстеше. През годините Кацарски внасяше в локалния парламент всички оферти за покупко-продажби с общински парцели. Подсъдим е по делото за зоопарка. Говори се, че персонално е рекетирал разнообразни предприемачи поради ползи в идеалния център на Пловдив. Кацарски координираше работата по санирането с държавни пари в Пловдив. Подписваше и доста документи по други значими и скъпи планове.

Спартак Николов



Разследване на „ Марица “ сподели по какъв начин посредством брачната половинка, тъща и доближени от приятелския кръг на кмета Тотев шефът на държавното ВиК е закупил на ниска цена и по разнообразни схеми редица общински парцели. Другари от същия кръг пък не престават да получават многомилионни поръчки за доставка на инертни материали за ВиК транспортиране на утайките от Пречиствателната станция. Странното е, че някои от тях нямат нито концесия за рандеман на съответните материали, нито пък огромен опит в превозването и логистиката.

Димитър Колев



Кметът на „ Западен “ е обвиняем дружно с градоначалника Тотев и някогашния към този момент зам.-кмет Кацарски по делото за зоопарка. Съмненията са, че компания „ Запрянови 03 “ е определена за реализатор, преди техническият план да е бил написан дефинитивно и без наложителните количествено-стойностни сметки. С контракта Общината е ощетена с към 800 000 лв..

Николай Чунчуков



Разследване на „ Марица “ откри, че при избора на реализатор за ремонта на ДГ „ Чайка “ комисията е погазила закона, като е основала предпоставки за нелоялна конкуренция сред претендентите, избирайки спечелилия по неразбираеми критерии. В последна сметка ремонтът е осъществен от компания „ Запрянови “, чиято ценова оферта е най-висока.

Тодор Тодоров



Преди месец и половина шефът на отдел „ Обществени поръчки “ бе на разпит в КОНПИ по отношение на ново следствие за строителството на спортната зала на Колодрума. Подписът на Тодоров стои и под поръчките за избор на реализатори по Оперативна програма „ Региони в напредък “, в които бяха открити редица нередности. В резултат ръководещият орган по програмата - Министерство на регионалното развитие, наказа Община Пловдив с финансова промяна в размер на 1,1 млн. лв..

Иван Тотев

Той е като гайгеров брояч в уранова мина. Около него алените лампи светнаха още преди да е почнала политическата му кариера. Всъщност тя трябваше да свърши с първия му опит като областен кмет на „ Източен “ след обществените самопризнания на Тотев за това по какъв начин се печелят избори с пазаруване на ромски гласове и производството на невалидни бюлетини във щета на съперниците. Ако решим, че правораздаването е било благосклонно към младия Тотев, тъй като проверяващите са отдали абсурда на грешките на растежа, то в идващите години имаше още дузина мотиви Тотев да смени кабинета си на „ Стамболов “ 1 с по-малък на „ Стамболийски “ 4.

Припомняме ви най-фрапиращите обстоятелства към житието на неверния Иван:

*22 открити от АДФИ нарушавания на Закона за публичните поръчки при строителството на Колодрума (за закононарушения не става дума, тъй като прокуратурата е пас).

*Дело в Специализирания съд за строителството на зоопарка (стигна до такава степен след персоналната интервенция на основния прокурор Сотир Цацаров и макар отводите на пловдивската прокуратура да поработи по въпроса).

*Сериозни подозрения за метода, по който е призната работата от изпълнителите по Транспортния план.

*Още по-сериозни подозрения за метода, по който семейството му е придобила

парцела, където през днешния ден се издига хотел „ Империал “ (по случая има заведен сигнал в ДАНС от 2016 година).

*Видими несъответствия сред формалните приходи на доближените му и имуществото и стандарта, с който разполагат околните и роднините (биха могли да се открият при интерес от Национална агенция за приходите и Икономическа полиция).

Въпросът е дали след алените за кмета ще светне и синята лампа. Или сирените ще засвирят след дъжд качулка, когато Иван Тотев към този момент ще е поел на околосветското си странствуване с мотор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР