Измина още една година от дългия низ на времето, което

...
Измина още една година от дългия низ на времето, което
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отправи послание за мир и благодат

Измина още една година от дългия низ на времето, което Господ Бог ни е дарувал, с цел да възрастваме и да се спасяваме в Него. Да възрастваме във вярата и добродетелите, в следването на Господния път, в нашето богоуподобяване и в съграждането на Църквата, която Господ ни е оставил като сигурен избавителен транспортен съд измежду бурите на житейското море. Това се споделя в обръщението на патриарх Неофит към българите за настъпващата нова година, представено от Българска телеграфна агенция.

В него се отбелязва, че в края на миналата и началото на новата година ние благодарим на Бога за всичките Негови щедрости, за великата Му благосклонност и дълготърпение към нас, недостойните, само че надълбоко в сърцата си предани Нему и обичани от Него рожби.

Българският патриарх показва, че и по този начин, благодарили на Господа, навлизаме в новата година с нова вяра за напредък и подсилване на нашата Православна черква и скъпото ни Отечество, за мир и берекет във всеки български християнски дом и всяка християнска душа. А спасението ни е в вярата " за безконечен живот, който неизменимият в словото Си Бог даде обещание преди безконечни времена " (Тит. 1:2). Въоръжени с тази вяра и с вярата в Христа Исуса и в благия Божи промисъл, и през новата година ще се стремим да отдадем всичките си сили и гении, които Господ Бог ни е дарувал, по този начин щото Църквата и Родината ни да вървят към мирни и плодородни дни и години, непроменяемо уповавайки се на Бога и търсейки Неговата свята воля и както всеки ден се молим с молитвата Господня: " Да бъде, Господи, Твоята воля ".

Вяра в утрешния ден пожела патриарх Неофит на всички българи

" Вярваме и знаем, че нашият Творец и Всеблаг Небесен Отец всичко е сътворил премъдро, че Той не желае да бъдат напразни делата на Неговата Премъдрост и по тази причина в отреденото ни от Него време поставяме своите старания да бъдем почтени Божии рожби, старателно принасящи всеки ден своя дял в общото богочовешко дело, към което Бог ни приканва да Му бъдем съработници. В това дело и в това наше, от Бога несъмнено, предопределение с нас постоянно е силата на Божията берекет, която ни укрепва в немощта ни и възпълва това, което не ни доближава.

Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България за популярност Божия и за положителното и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията благосклонност и Неговата всещедра и всепобеждаваща обич да бъдат постоянно с нас, Божията крепка Десница да ни управлява във всяко наше персонално и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да построяваме нашите бъднини, пожелава българският патриарх Неофит и благославя: " Бог на мира и любовта да бъде с всички нас! За доста и благословени години! ", се споделя в обръщението на Негово светейшество.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР