Измина една седмица от последните надпревари от календара на АТР,

...
Измина една седмица от последните надпревари от календара на АТР,
Коментари Харесай

АТР ранглиста: Медведев остава на върха; прогрес за Беретини и Синер

Измина една седмица от последните съревнования от календара на АТР, на които тенис последователите можеха да се насладят. Съвсем скоро обаче ни чакат нови страсти с най-хубавите състезатели при мъжете, защото единствено след броени дни ще стартира първият за годината шампионат от категорията Мастърс - този в Индиън Уелс. Съвсем предстоящо интервалът без тенис не рефлектира върху ранглистата и в новото си издание тя претърпя минимални промени. Водач продължава да бъде Даниил Медведев, следван надлежно от Новак Джокович и Александър Зверев.

Отлично представящият се през сезона Рафаел Надал задържа четвъртата си позиция в класацията, а тъкмо под испанеца можем да забележим Стефанос Циципас. Разместванията в челната десетка са свързани с изкачването с една позиция от страна на Матео Беретини, който от през днешния ден ще бъде шеста ракета на света. Друг италианец - Яник Синер, също прогресира с едно място в класацията и към този момент е под номер 10, за сметка на Хуберт Хуркач. Шампионът от АТР 500 конкуренцията в Дубай - Андрей Рубльов, записва спад от една позиция и към този момент е седми в подреждането.

Няколко състезатели пък могат да се похвалят с нови персонални достижения. Един от тях е Лоренцо Музети, който имаше сложна 2021-ва, само че с началото на този сезон демонстрира, че е оставил всички проблеми зад тила си и последователно се завръща към формата, в която сме привикнали да го следим. Тийнейджърът към този момент ще заема 56-о място в класирането и е напълно покрай дебют в топ 50. Дженсън Бруксби също усъвършенства върховото си достижение и се намира на прага на топ 40, заемайки 43-та позиция. Тя идва след чудесните изяви на американеца на шампионата в Далас, където игра край.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР