Измина доста време откакто друга страна е изнасяла толкова пшеница

...
Измина доста време откакто друга страна е изнасяла толкова пшеница
Коментари Харесай

Русия владее пазара на пшеница вече четвърт век

Измина много време откогато друга страна е изнасяла толкоз пшеница колкото Русия. Прогнозите за реколтата на страната не престават да порастват, както и тези за износа, написа Bloomberg.

Очаква се през 2018 година Русия да продаде в чужбина 36,6 милиона тона, съгласно консултантската компания SovEcon и Института за изследвания на земеделския пазар. Съединени американски щати бе последната страна, която съумя да продаде повече, само че това бе преди четвърт век.

Подпомогнат от плодородната почва и повече вложения, добивът на пшеница в Русия изживя същински взрив в последните години и разреши на страната да добие още по-голям пазарен дял.

Растящата годишна продукция добави и към международното пренасищане с просвета, което смъкна фючърсите с 50% от средата на 2012 година насам.

Последната годишна продукция се оказа по-голяма от предстоящата с помощта на положителните условия напролет и лятото. Рекордният рандеман и слабата рубла подкрепиха износа.

Все отново, износът е по-малко от този на Съединени американски щати при започване на 80-е години на предишния век, когато той доближи 48,2 милиона тона./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР