Измина близо месец от края на тазгодишния Sofia Open, който

...
Измина близо месец от края на тазгодишния Sofia Open, който
Коментари Харесай

В битката на последните шампиони от Sofia Open: Световният №61 сломи Синер в Париж!

Измина близо месец от края на тазгодишния Sofia Open, който ни предложи голям брой изненади, измежду които неуспеха на Яник Синер при отбраната на триумфа му от последните две издания на надпреварата и никому предстоящият първенец в лицето на Марк-Андреа Хюслер. Именно швейцарецът, въпреки и косвено, детронира носителя на шест АТР трофеи от трона в родната столица, като любопитното в тази ситуация е, че жребият за Мастърс 1000 шампионата в Париж ги събра дружно още на старта. Италианецът поради триумфите си в зала изрично попадна в ролята на любимец за този извънредно завладяващ конфликт, но международният номер 61 за следващ път впечатли с уменията си за производство на печеливши удари и сервира изненадата на деня, поздравявайки се с успеха - 6:2 6:3. По този метод Хюслер към този момент е част от втория стадий на конкуренцията в зала " Берси " и ще срещне полуфиналиста от US Open - Карен Хачанов.

Вълнуващите мигове откри място още в самото начало на дуела, откакто статичните дейностите на южнотиролеца бяха чудесно оползотворени от първенеца от Sofia Open, който пласира неколкократно неспасяемо топката и взе ранен превес от пробив. Постепенно международният номер 12 откри нужния темп и опитваше да дефинира темпото на игра, но началният удар работеше на висота за новобранеца, който се измъкна от обстановка от 15:40, с цел да удвои преимуществото си в идните минути, записвайки закономерно откриващия сет на сметката си с 13 уинъра и едвам една непредизвикана неточност в него.

Синер от своя страна очевидно изпитваше физически дискомфорт, който не му позволяваше да покаже най-хубавото от репертоара си и той се почувства заставен да употребява правото си за медицински таймаут. В моментите след интервенцията станахме очевидци на безупречни комбинации от ракетата на италианеца, който доближи и брейкбол, само че способът " сервис-мрежа ", с който Хюслер блесна в София, още веднъж бе прибавен чудесно и международният номер 61 предотврати заплахата. Не отмина доста време, преди болките още веднъж да окажат своето въздействие върху представянето на любимеца, до момента в който Хюслер беше праволинеен при всяка разкрила му се опция за офанзива и завоюва четири от последните пет гейма по пътя към сензационния успех на старта на шампионата във френската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР