Изменението на климата, влошаването на въоръжените конфликти, нарастващото дългово бреме

...
Изменението на климата, влошаването на въоръжените конфликти, нарастващото дългово бреме
Коментари Харесай

Хуманитарните кризи ще се задълбочат през 2024 г.

Изменението на климата, утежняването на въоръжените спорове, възходящото дългово задължение и намаляването на интернационалната поддръжка ще утежнят филантропичните рецесии по света през 2024 година, се споделя в отчет на организацията " Интернешънъл рескю комити ", представен от Ройтерс.

В своя лист за наблюдаване на изключителните обстановки през 2024 година основаната в Ню Йорк организация показва 20 страни, най-вече в Африка, които са изложени на максимален риск от утежняване на филантропичната обстановка през идната година.

Докладът беше оповестена, откакто броят на хората, нуждаещи се от филантропична помощ през тази година, набъбна до 300 милиона, а на тези, които са принудени да изоставен домовете си - до 110 милиона.

Ръководителят на организацията Дейвид Милибанд прикани за по-голям акцент върху адаптирането към климатичните промени, овластяването на дамите, банкиране, при което се мисли " първо за хората ", поддръжка за разселените лица и дейности за унищожаване на безнаказаността.

Судан е преди всичко в листата на организацията за наблюдаване на изключителни обстановки, следван от окупираните палестински територии и Южен Судан. Под тях се подреждат девет страни на юг от Сахара, Мианма, Афганистан, Сирия, Ливан и Йемен в Азия, Украйна в Европа, Еквадор в Южна Америка и Хаити - в Карибския басейн.

В тези 20 територии живее към 10 % от международното население, само че там са съсредоточени 86 % от международните филантропични потребности, 70 % от разселените лица и все по-голям дял от хората, изправени пред последна беднотия и климатични опасности, акцентира организацията.

Судан, който не беше включен предходната година, оглави листата, защото широкомащабните градски войни се радват на " минимално интернационално внимание ", се споделя в отчета, а палестинската територия Газа влиза в листата за 2024 година като най-смъртоносното място за цивилни в света.

Докато някои африкански страни реализират бързо възстановяване на виталния стандарт, споровете, превратите и бедността нарастват с " тревожни темпове ", предизвести организацията. В същото време метеорологичното събитие " Ел Ниньо " заплашва с рискови климатични условия.

Еквадор, където се намират доста венецуелски бежанци, се причислява към листата за първи път, защото повишаването на насилствената престъпност, което страната изяснява главно с трафика на опиати, ускорява икономическите последствия от пандемията и климатичните опасности, добавя той. В същото време в Хаити съвсем половината от популацията се нуждае от филантропична помощ и организацията счита за " малко евентуално " евентуалните старания на Организация на обединените нации за подкрепяне на полицията в битката с мощни въоръжени банди да подобрят доста изискванията през идната година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР