Изменението на климата ще причинява все по-често проливни дъждове, които

...
Изменението на климата ще причинява все по-често проливни дъждове, които
Коментари Харесай

Експерти: Климичните промени ще причиняват все повече порои и наводнения

Изменението на климата ще предизвиква все по-често проливни дъждове, които ще водят до опустошителни наводнения в Европа, твърди отчет на интернационална група от учени, която учи резултатите от изменението на климата върху рисковите метеорологични феномени. 

Най-тежките наводнения, засегнали Централна Европа от минимум две десетилетия, предизвикаха гибелта на 24 души. Щетите от разрушените здания, пътища и мостове възлизат на милиарди евро. В отчета на интернационална група учени, представен от Ройтерс, се споделя, че изменението на климата е направило проливните дъждове най-малко два пъти по-вероятни и със седем % по-тежки.

" Тези наводнения акцентират опустошителните резултати от стоплянето на климата, провокирано от изкопаеми горива ", сподели Джойс Кимутай, откривател в Института Грантъм на Кралския лицей в Лондон и съавтор на проучването. Според учените комбинацията от метеорологични модели, които са предизвикали бурята - в това число леден въздух, движещ се над Алпите и доста топъл въздух над Средиземно и Черно море - е необикновена, а изменението на климата прави такива стихии по-интензивни и по-вероятни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР