Изменението на климата означава, че пролетта настъпва по-рано в по-високите

...
Изменението на климата означава, че пролетта настъпва по-рано в по-високите
Коментари Харесай

Изменението на климата създава предизвикателства за производителите на плодове

И зменението на климата значи, че пролетта настава по-рано в по-високите географски ширини. Но производителите на плодове в света, който отглеждат стока в сдържан климат споделят, че ранната пролет не постоянно е нещо положително. Причината е контраинтуитивна. Но това е различен метод, по който изменението на климата принуждава фермерите да се приспособяват. 

Това споделя журналистът на Voice of America (VOA), Стив Барагона в своя репортаж от Беривил, Вирджиния.      

„ Изглежда, че имаме може би 5 до 10% вреди тук “, показва Бил Макинтош от плодовата плантация “Макинтош ”.  

Производителят на плодове Бил Макинтош ревизира своите прасковени дървета за вреди от измръзване след следващата студена нощ. В края на март в Беривил, Вирджиния, на към 120 километра западно от Вашингтон, сланата не е необикновена, оповестява VOA

Това, което беше извънредно тази година, беше месец февруари. Това беше най-топлият февруари в историята на Вирджиния. В тази връзка прасковените дървета започнаха да цъфтят рано. 

„ Вероятно сме с три седмици по-напред от това, което би трябвало да бъдем в естествения сезон ”, споделя Бил. 

Макинтош показва, че тези ранни стопляния се случват все по-често. 

„ Климатът, който преживяхме през последните 10 години, провокира по-топли зими и по-ранен разцвет на растенията, което ни слага в обстановка на доста загуби “, това показва Бил от плодовата плантация, представен от VOA .  

Когато температурите паднаха, Макинтош споделя, че сливовите дървета оцеляват по-трудно от прасковите. 

„ Това в действителност е цялостно заличаване на природата “, споделя фермерът. 

Професор от Virginia Tech споделя, че вредите от заледяване се усилват, даже когато температурите се повишават, разследване на изменението на климата. 

" Причината не е, че имаме повече мразовити дни от преди. Причината е смяната в цъфтежа на растенията ", споделя ученият. Експертът показва, че късната зимна топлота примамва дърветата от инертност. Това е повода да цъфтят прекомерно рано. 

Професорът от университета Корнел, Джейсън Лондо споделя, че ранният разцвет се случва по-често в умерените райони, което основава проблеми за всички производители на плодове. 

" Ако това се случва един път на всеки 10 години, това е част от риска на работата. Ако се случва на всеки три до пет години, това стартира да понижава жизнеспособността на тази промишленост с течение на времето ", безапелационен е Лондо. 

Фермерите се приспособяват. Макинтош влага десетки хиляди долари в нагреватели и вентилатори за битка със замръзването. Той споделя, че си заслужава цената, само че не всеки може да поеме рисковата инвестиция, оповестява VOA

Независимо дали става въпрос за слана, горещина, суша или наводнения, изменението на климата принуждава фермерите на всички места да се приспособяват, споделя Лондо. 

„ Можете да извършите всевъзможни неща, с цел да се опитате да намалите отрицателното влияние върху климата. В един миг стопанската система ще спре да се развива и този бранш ще се срине “, споделя Джейсън Лондо от университета Корнел. 

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР