Изменението на климата оказва огромно въздействие върху разпространението на насилието

...
Изменението на климата оказва огромно въздействие върху разпространението на насилието
Коментари Харесай

Климатичните промени влияят на насилието по света

Изменението на климата оказва голямо влияние върху разпространяването на насилието в света. Това е заключението, направено от откриватели от Университета на Калифорния в Бъркли. Дори дребни отклонения от нормата на температурата или повече превалявания могат доста да усилят риска от спор.

Според специалистите в новото проучване са употребявани по-голям размер от данни, обхващащи всички шест съществени района на земното кълбо. То демонстрира, че ролята на климата в връзките сред хората досега е подценявана.

Авторите на отчета показват, че са разпознали ясни закономерности сред появяването на спорове и повишение на температурата. В публикацията си, откривателите показват образци за увелиаване на насилието в Индия и Австралия, нарастване на убийствата в Съединени американски щати и Танзания, междуетническите спорове в Европа и Южна Азия. В допълнение, специалистите считат, че изменението на климата също е причина за рухването на империята на маите и китайската империя.

Понеже съгласно доста от моделите на климата, температурата в света през последните 50 години ще се усили приблизително с 2 градуса по Целзий, откривателите приканват да се обърне внимание на въздействието на тези промени в обществените връзки. Експертите предвиждат, че растът на обособените закононарушения по това време ще бъде 15%, а на всеобщите спорове в някои региони с повече от 50%.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР