Изменение и допълнение на Наредба №33 за финансово подпомагане на

...
Изменение и допълнение на Наредба №33 за финансово подпомагане на
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен промени наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове в общината

Изменение и допълнение на Наредба №33 за финансово подкрепяне на спортните клубове на територията на общината одобри Общинският съвет на Плевен. Предложените бе първа точка в дневния ред на януарската сесия и получи поддръжката на 36 общински съветници, присъстващи в залата.

В края на предходната година локалният парламент отсрочи разискването на Наредбата откакто стана ясно, че и двете непрекъснати комисия, гледали авансово плана - ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " и ПК по „ Младежки действия, спорт и туризъм “, нямат позитивни мнения. Този месец измененията в наредбата още веднъж бяха предмет на спор в двете комисии, като комисията по правда още веднъж показа негативно мнение.

Спортните действия на общинско равнище се финансират със средства от бюджета на Община Плевен при съблюдаване на разпоредбите в региона на държавните помощи. Съгласно Закона за физическото образование и спорта /ЗФВС/ с тези средства може да се финансира осъществяването на действия за развиване на спорта, като Общината може да подкрепя спортни организации, които имат седалище и се развиват на нейната територия. Условията и редът за това финансиране и подкрепяне се дефинират с настоящата общинска Наредба №33. Причините, наложили внасяне на план за нейното изменение, са в две съществени посоки:

Първата е нужда от основаване на юридически правилник за даването, разходването и отчитането на предоставените целеви безплатни финансови средства от общинския бюджет на съответни спортни клубове, извършващо се на съображение и в осъществяване на експлицитни решения на Общинския съвет;

И втората - текстове в наредбата, свързани с реда и изискванията за кандидатстване и оценяване на активността на спортните клубове, които в сегашната си редакция водят до несъгласия и неясноти при тълкуването и приложението им.

След спор по плана в залата препоръчаните промени в Наредбата №33 бяха признати, като промените влизат в действие от 1 март тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР