Измамници отдават под наем земите на земеделски собственици и без

...
Измамници отдават под наем земите на земеделски собственици и без
Коментари Харесай

Мая Манолова: Измамници отдават под наем земите на земеделски собственици

" Измамници отдават чартърен земите на аграрни притежатели и без проблем заверяват тези документи при нотариус. През целия август се занимаваме с мъчителния проблем за земеделските притежатели. Има пропуски в законодателството, които ние нагледно нарекохме " черни дупки ".
Това сподели в ефира на Българска национална телевизия омбудсманът Мая Манолова.
Тя планува законови промени срещу злоупотребата със аграрни земи предлага омбудсманът Мая Манолов. Повод за това са десетки тъжби на аграрни производители и притежатели на земя за порочни схеми на отдаване чартърен на плодородни парцели без тяхното познание и единодушие.
Според нея също по този начин правото на благосъстоятелност на хиляди български жители е нарушено и измамите със земите се случват със съдействието на закона.
" Министерството на земеделието реагира изключителна съответно, като не записва такива контракти ", сподели още Манолова.
Според нея казусът поражда поради отпадналото условие за показване на схема за парцелите при регистрирането на контракт за аренда в Агенцията по вписванията. Днес тя привиква разискване на промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи и Закона за арендата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР