Измамникът Спас Василев, който в края на 2017 г. се

...
Измамникът Спас Василев, който в края на 2017 г. се
Коментари Харесай

Измамникът Спас, който завлече десетки със самолетни билети, вече е на свобода

 Измамникът Спас Василев, който в края на 2017 година се представяше в обществените мрежи като Александър Николов и съумя да измами десетки със самолетни билети, се е споразумял за наказване, което към този момент е изтърпял. Той лежа в ареста 2 години.

Преди дни в Софийския областен съд (СРС) е завършило второто дело против него, по което той беше обвиняем, тъй като е измамил живеещия във Англия Кирил Иванов да купи самолетен билет от Италия за Турция за 670 лв.. Съдът е одобрил съглашение сред Василев и прокуратурата, съгласно което той се признава за отговорен, възвръща парите за билета и получава наказване от 6 месеца затвор.

То обаче към този момент е изтърпяно от Василев, който през април предходната година още веднъж се споразумя с прокуратурата, само че за 7 месеца затвор, по първото дело против него, откакто се призна за отговорен, че е измамил някогашната си учителка по френски със 765 евро, както и служителя на Първа капиталова банка Иван Ралчев с 490 лв..

Тъй като закононарушенията и по двете каузи са осъществени, преди да има влезнала в действие присъда по което и да е от тях, съдът постанова едно общо най-тежко наказване, което в тази ситуация са 7-те месеца затвор по първото дело. В такива случаи съгласно Наказателния кодекс, в случай че наказването по някоя от присъдите е изтърпяно напълно или частично, то се приспада. При Василев пък първото наказване от 7 месеца затвор беше изтърпяно още през май м.г., единствено месец откакто беше постановено.

Тогава прокуратурата даже избърза да изиска нов арест на измамника, с цел да не излезе той от пандиза, което в началото съдът отхвърли, само че по-късно Василев остана зад решетките поради последното импортирано в съда дело за измами, по което още няма присъда. То е за машинация в огромни размери, при която Василев се показал пред шеф на туристическа компания като представител на компания " Еспас Медия ", чиито чиновници пътуват постоянно по разнообразни дестинации в Европа и света и желаят да употребяват услугите на компанията за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. Само в този случай Василев е предизвикал на потърпевшите имотна щета за съвсем 37 500 лева, пресметнаха от прокуратурата.

Схемата за измами на Спас Василев беше разкрита, когато стана ясно, че доста хора са подали сигнали, че са излъгани с обещания за евтини самолетни билети, техника и други Василев стана известен в обществените мрежи с профила на името Александър Николов и се представяше като чиновник на френските авиолинии. Профилната му фотография пък беше на французина Александър Мартинез, който не подозирал защо се употребяват фотографиите му. Василев беше извънредно деен, а измежду виртуалните му другари имаше и много известни персони. В последна сметка Александър се оказа Спас, който нито живее, нито работи във Франция, а е гражданин на с. Кочериново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР