Измамник се обръща към клиенти на инвестиционен посредник с отнет

...
Измамник се обръща към клиенти на инвестиционен посредник с отнет
Коментари Харесай

Измамник атакува клиенти на останал без лиценз инвестиционен посредник

Измамник се обръща към клиенти на капиталов медиатор с лишен лиценз и им предлага ходатайство при връщането на парите им, предизвести Комисията за финансов контрол (КФН).

Тя е получила доста сигнали, че на клиенти на досегашния капиталов медиатор " Прогресива Трейдинг " ООД (бивш " ББГ Симекс-България " ООД) се е обаждал мъж, който се представял с имената Стоян Манчев и им е предложил помощ. Комисията лиши лиценза на сдружението на 9 юли, а позвъняванията на " Манчев " били и преди, и по-късно.

Мнимият медиатор от време на време твърдял, че е член на финансовия регулатор, а различен път, че работи по контракт с него.

КФН публично декларира, че няма чиновник с сходно име, нито е упълномощавала някого да урежда връзките сред капиталовия медиатор с лишен лиценз и клиентите му и приканва жителите да не се поддават на погрешни изказвания.

Тя прецизира, че парите на клиентите се съхраняват в друга финансова институция, тъй като съгласно лиценза " Прогресива трейдинг " не е имала право да държи потребителски активи (включително финансови принадлежности и парични средства), а единствено да приема и предава потребителски нареждания за транзакции и да дава капиталови съвещания.

Единствено ликвидаторът, който към момента не е назначен, ще има право да урежда връзки с клиенти на сдружението. Името му ще бъде оповестено в комерсиалния указател по партидата на сдружението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР