Измамите с мними любовни връзки по интернет са сред най-честите

...
Измамите с мними любовни връзки по интернет са сред най-честите
Коментари Харесай

Измами с любовни връзки: Беден мъж изпраща 30 000 лв. от бързи кредити на мнимата си съпруга в Италия

Измамите с мними любовни връзки по интернет са измежду най-честите киберпрестъпления. За това предизвестиха от Министерство на вътрешните работи в края на предходната година. Следващата история е измежду рядко срещаните, а излъганият е мъж.
Прочетете още
Аферата стартира преди към две години, когато 50-годишен мъж от Лом – несемеен, некултурен, незает и извънредно безпаричен, е подведен, че известна в Италия жена демонстрира интерес към него.

Научаваме за случая от източник, съгласно който изпратените към " обичаната " пари са близо 30 000 лв..

„ Жената се споделя Бенедетта Карета, която съществува. Със сигурност обаче тя не знае за неговото битие ", показва източникът, чиято идентичност скриваме от съображения за сигурност.

Последвалата интензивна онлайн връзка сред мъжа и обичаната му е посредством автоматизиран превод и в последна сметка е обвързвана с изпращане на пари.

„ През цялото време е изпращал пари. От всичките бързи заеми в града са изтеглени заеми, които са изпратени или до Нигерия, или до други адреси – Франция, Кения. Хората го викат да работи, дават му пари, събира си парите и заплащането се прави на седмицата веднъж или два пъти, или на месец два-три пъти “, разяснява още източникът.

Мъжът е заварен в заведение, в което постоянно се отбива да търси работа. Красимир Илиев признава, че не помни какъв брой пари е изпратил. Казва, че е ходил и в Италия, с цел да търси Бенедетта, само че не я разкрил.

В търсене на обичаната си остава там към седмица, през което време е на улицата и без съвсем никаква храна. Хората в града се свързват с българи в Италия, които събират пари и го изпращат назад в България.

Въпреки че досега е изпратил хиляди левове на въображаемата си брачна половинка, Красимир живее в къща, в която няма ток и вода от седем години. Той работи каквото и да е и за всеки, който го повика. Средно дневно изкарва по 30 лв..

Според статистиката на ГДБОП сантименталните киберизмами бележат взрив през последната година, само че жертвите нормално са дами.

„ Много рядко имаме мъж, който е потърпевш от сантиментална машинация. Продават жилищата си, продават парцели, изтеглят всичките си спестявания. Взимат заеми от банки, взимат заеми от родственици ", разяснява комисар Владимир Димитров, шеф на дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП в София.

За да се откаже от обичаната си, на Красимир не му е необходим бракоразвод – свидетелството му за брак така и така е подправено.


 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР