Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора

...
Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора
Коментари Харесай

Строители завличат хора с обещания за ремонти, има и заплахи

Измами с обещания за поправки на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на почтени. Действат по следния метод – пускат се разгласи за поправки на покриви, когато ги потърсят бригада отива и скапва съзнателно целия покрив. Тогава стартира същинския тормоз. Стига се и до заплашване, в случай че хората се възпротивят. Хора, които са били заплашвани и излъгани с 42 000 хиляди евро, описват пред Нова.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, скрито от поправки на покриви. Стандарта им на живот проличава от палатите, в които живеят и първокласните коли, които карат. Параван за противозаконните схеми са строителни компании., регистрирани на тяхно име, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

„ Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си остаряла ", това заявява бригадата пред Татяна Янчева, пострадалата. " Ако не вземат в допълнение пари ”, споделя тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и сега се водят каузи. „ Има формирано досъдебно произвеждане, по което са извършени редица оперативни издирвателно-процесуални дейности ”, съобщи Живко Костадинов, шеф на отдел „ Криминална полиция ” – Варна.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР