Измамата наподобява на телефонните, но се осъществява след продължителна комуникация,

...
Измамата наподобява на телефонните, но се осъществява след продължителна комуникация,
Коментари Харесай

Дойде Й Като Гръм От Ясно Небе! Американски Генерал Изпържи Жена От Българско Село С 11 Хиляди Лева! Вижте Как!

Измамата прилича на телефонните, само че се реализира след продължителна връзка, и едвам откакто измамникът се увери, че е спечелил доверието на жертвата си, работи. В случая дамата е почнала връзка с мнимия военачалник преди няколко месеца посредством Facebook.

Измамникът се представял като военачалник Шърман от американската войска и че е на задача в Сирия. Писали си известно време, след което прекратили кореспонденцията. Около коледно-новогодишните празници „ генералът “ още веднъж я възобновил, поднасяйки сякаш най-искрените си пожелания за светли и щастливи празнични дни. Така измамникът и жертвата още веднъж възобновили връзката посредством обществените мрежи. Сходните им ориси на самотни хора, изгубили половинките си, ги „ сближили “ още повече.

След известно време той писал, че е изпратил пратка, съдържаща забележителна сума пари от спестяванията му, който тя да съхранява, до момента в който задачата му завърши. След това обяснил, че пратката е арестувана на митницата, и с цел да бъде освободена, би трябвало да бъде преведена известна сума пари, като изпратил банкова сметка. Вярвайки в откровените му планове, дамата направила няколко превода на посочената от „ генерала “ банкова сметка, всичките на обща стойност от 5541 евро. Пратка обаче по този начин и не пристигнала и след много дълго очакване дамата осъзнала, че е станала жертва на машинация. От полицията предизвестяват да се внимава с кореспонденциите в обществените мрежи като Facebook, Уатсап, Вайбър и други приложения за бърза връзка. Потребителите да бъдат изключително мнителни към лица, които не познават персонално, без значение дали са български или задгранични жители. При този вид измами нормално се печели доверието на жертвата посредством дълги кореспонденции и шерване на житейски несгоди. Подобни измами се вършат и посредством имейл пощите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР