Измама с новогодишни резервации за къщи за гости. За това

...
Измама с новогодишни резервации за къщи за гости. За това
Коментари Харесай

Внимавайте! Измами с празнични резервации за къщи за гости

Измама с новогодишни резервации за къщи за посетители. За това ни алармираха притежатели на такива места. Става дума за привиден уебсайт, в който са оповестени разгласи на разнообразни места за настаняване, за което обаче притежателите не са осведомени.

Някои от тези, които са попаднали в схемата, даже към този момент са заплатили за нощувките си, които няма по какъв начин да бъдат осъществени.

" В рамките на 2-3 часа успяхме да преустановим работата на уеб страницата, в който са се правили измамите. Блокирахме банковата сметка, на която са се превеждали суми, както и преустановихме телефонните номера, които са употребявали ", съобщи шефът на Дирекция " Киберпрестъпност ", ГДБОП комисар Владимир Димитров.

 По думите му за сходни компютърни измами се плануват няколко години затвор.

" Важно е да предупредим хората да употребяват надеждни уеб сайтове, такива, които са употребили и преди, или техни познати са. Нека всеки бъде деликатен. Да не се пазари от новопоявили се платформи, единствено от огромните и одобрени уеб сайтове ", сподели комисар Владимир Димитров.

Той изясни, че постъпват от ден на ден сигнали на хора, които получават подправени имейли от КАТ, банкови институци, написа Българска национална телевизия.

" Изпраща се образцов имейл за промяна на ключова дума, да вземем за пример, със подобаващ линк, с цел да се обновяват данните. Там се желаят всичките му данни. Трябва да се изчака малко, дано отворят уеб страницата на банката или услугата и от там да се срещнат с информацията, която им е нужна ", разяснява шефът на Дирекция " Киберпрестъпност ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР