Излюпи се първото за Западна Стара планина черно лешоядче (картал),

...
Излюпи се първото за Западна Стара планина черно лешоядче (картал),
Коментари Харесай

Излюпи се първото за Западна Стара планина малко на черен лешояд

Излюпи се първото за Западна Стара планина черно лешоядче (картал), което се случва близо век след последното известно такова събитие, оповестиха от Природен парк „ Врачански балкан “.
Това е второто малко на черни лешояди, което е излюпено в дивата природа като част от програмата за завръщане на типа в България, прецизират от дирекцията на парка. Неговите родители са постоянни гости на площадките за поддържане, построени на територията на естествения парк, а през декември предходната година двете птици сполучливо са загнездили в непосредствена непосредственост до границите на предпазената територия.
Програмата за завръщане на черния лешояд в страната се извършва от Природен парк „ Врачански балкан “, Дружеството за отбрана на хищните птици, Фонда за дивата флора и фауна, Зелени Балкани дружно с сътрудниците от Нидерландия, Испания и Германия по план „ Светло бъдеще за черния лешояд “. Възстановяването на черния лешояд е втора стъпка след сполучливата стратегия за възобновяване на гнезденето на белоглавите лешояди в региона. Крайната цел на интернационалния екип е завръщането на признака на българската природозащита – брадатия лешояд, допълват от „ Врачански балкан “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР