Излязоха с общ призив за приемането на България и Румъния

...
Излязоха с общ призив за приемането на България и Румъния
Коментари Харесай

На среща у нас Радев и румънският му колега се разминаха за военната подкрепа за Украйна

Излязоха с общ апел за приемането на България и Румъния в Шенген

Българският и румънският президенти, предстоящо, се разминаха за оказването на военна помощ за Украйна. Двамата държавни глави се срещнаха на „ Дондуков “ 2 , след което направиха взаимни изказвания за медиите. Те проведоха срещи както „ на четири очи “, по този начин и във формат „ пленарни диалози сред формалните делегации на България и Румъния “.

Румънският президент Клаус Йоханис изреди тематиките на диалозите.

„ Разменихме и богат продан на отзиви във връзка с съветската експанзия против Украйна. Румъния е решена да продължи многоизмерната основна и сложна поддръжка, която оказва на Украйна и която и ще продължи, до момента в който е нужно “, сподели Йоханис, което е в благозвучие с позицията на Западна Европа и Съединени американски щати.

Румен Радев сподели от своя страна: „ Вижте единствено събитията от миналата и тази година: гърмежа на Керченския мост, взривяването на Северен поток, рухването на ракета на територията на Полша и гибелта на почтени цивилни жители, а в този момент и случая с дрон над неутрални води на Черно море. Това би трябвало да ни подсказва, че всеки ден тази война усилва риска освен за нашите стопански системи и обществени системи. Увеличава риска за гарантиране на мира и сигурността в световен аспект. И по тази причина, наред с поддръжката за Украйна, ние би трябвало да работим по този начин, че този спор да бъде прекратен допустимо най-бързо. “

Припомяне, че българският президент счита, че оръжие на Украйна не трябва да се дава, защото по този начин се подклаждал спорът. Това обаче би означавало Русия бързо да смаже нападнатата страната, отвръщат съперниците на Радев.

Иначе акцент след днешните диалози на " Дондуков " 2 беше и съвместен апел за присъединение на Румъния и България в Шенген. 

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР